FOLLOW US: facebook twitter

Σικάγο γίναμε!

Ημερομηνία: 16-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44764″ img_size=”full”][vc_column_text]Αν ρίξει κανείς μια σύντομη ματιά στην τοπική επικαιρότητα των τελευταίων μηνών, τρεις είναι οι θεματικές που επανέρχονται σε σταθερή βάση: Φωτιές, τροχαία, κλοπές. Από τις φωτιές ησυχάσαμε, σε γενικές γραμμές δηλαδή, γιατί ως νομός δεν μασάμε και μπορούμε και καιγόμαστε ακόμα και τον Νοέμβρη. Μείνανε λοιπόν τα τροχαία και τις κλοπές.

Κι αν πεις ότι τα τροχαία είναι μια «βαθιά πληγή, παλιά πληγή» του τόπου –αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν πρέπει επιτέλους να γιάνει–, δεν πιστεύω να είχαμε ποτέ ξανά μία τόσο έντονη και πολυεπίπεδη εγκληματικότητα. Το αποκορύφωμα των ημερών είναι δίχως αμφιβολία το χολιγουντιανής παραγωγής χτύπημα στο κοσμηματοπωλείο της Γαστούνης.

Καλά είπε ο δήμαρχος ότι γίναμε Σικάγο. Μόνο που με τέτοιους κακοποιούς, τόσο θρασείς και ριψοκίνδυνους, δεν σου φτάνει το αστυνομικό τμήμα και ο μέσος αστυνομικός. Εδώ χρειάζεσαι τον ντεντέκτιβ Κάλαχαν, ή Ντέρτι Χάρρυ, που τον έπαιζε ο ασυναγώνιστος Κλιντ Ίστγουντ. Τι να καταλάβουν αυτοί από «ΕΛΑΣ» και «ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ», όταν μπουκάρουν έτσι στα καταστήματα; Σε κανέναν Γουάινσταϊν πρέπει να απευθυνθείς δήμαρχε, τώρα που έμεινε και άνεργος, μπας και τηρηθούν τα προσχήματα.

Πέρα από τ’ αστεία, το βαθύτερο πρόβλημα με την ανομία –α ρε Μητσοτάκη, πού να ήξερες τι γίνεται παραδίπλα από τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι– στην περιοχή είναι η γενικευμένη έξαρση της εγκληματικότητας. Κατά συνέπεια δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τις σπείρες και τις εγκληματικές οργανώσεις που προφανώς συνιστούν κατεξοχήν δημόσιους κινδύνους, αλλά και την λεγόμενη χαμηλή εγκληματικότητα, η οποία κατά περιπτώσεις μπορεί να αποβεί εξίσου θανάσιμη.

Το διαπίστωσε πρόσφατα το πανελλήνιο με την άγρια δολοφονία της Δώρας. Γιατί; Για 25 ευρώ. Ναι αλλά γιατί; Γιατί υπάρχει κόσμος που είναι απελπισμένος (και πέρα από τους τοξικοεξαρτημένους), όπου η απόσταση ανάμεσα στην απελπισία και την κτηνωδία είναι συχνά μικρή. Μπορεί οι προβολείς της δημοσιότητας να στρέφονται στα μαφιόζικα χτυπήματα, καλό θα ήταν όμως να δούμε με ποιους τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η παραβατικότητα της διπλανής πόρτας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot