FOLLOW US: facebook twitter

Σε δράση το Κέντρο Κοινότητας Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 19-09-2017 | Συντάκτης:

Παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου οι δύο νέες δομές και η διημερίδα που διοργανώνουν

Την πρώτη τους μεγάλη δράση διοργανώνουν το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Σήμερα και αύριο στις τέσσερις πόλεις του δήμου, θα υπάρξουν κοινωνικές δράσεις για να ενημερώσουν σχετικά με το έργο που παρέχουν στην κοινωνία και να το αναδείξουν. Χθες το επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται στις δύο δομές καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μίλησαν για αυτή την πρώτη Ενημερωτική Διημερίδα, αλλά και το ρόλο που έχουν…

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ανδρέας Μίγκος, ανέφερε πως «…το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Μεταναστών, είναι μια νέα υπηρεσία που λειτουργεί στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Τα Κέντρα Κοινότητας υπάρχουν σε όλους τους δήμους της Ελλάδας, τα Κέντρα Προσφύγων σε επιλεγμένους και στη Δυτ. Ελλάδα μόνο στο δικό μας. Είναι μια επένδυση από την Περιφέρεια ύψους 400.000 ευρώ για τρία χρόνια με προοπτική ανανέωσης.

Το Κέντρο Κοινότητας φιλοδοξούμε να αποτελέσει την επιτελική δομή σε όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές. Δηλαδή να εντάξει όλες τις δομές (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Φροντιστήριο και Κοινωνικό Παντοπωλείο που πρόκειται να λειτουργήσουν) και όλες τις κοινωνικές δράσεις, για τον καλύτερο έλεγχο και συντονισμό. Έχουν προσληφθεί έξι εργαζόμενες μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες στους ωφελούμενους. Είναι όλες οι ευπαθείς ομάδες και οι μετανάστες, οι οποίοι παίρνουν κατευθύνσεις για να επιλύσουν προβλήματά τους ενώ επίσης θα κάνουν και τη διαχείριση του ΤΕΒΑ, δηλαδή της διαχείρισης των τροφίμων και άλλων δράσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πρόγραμμα διημερίδας

Η συντονίστρια του Κέντρου Κατερίνα Γεωργιοπούλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διημερίδας. Την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη από τις 9 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα για τον κόσμο στις πλατείες Λεχαινών, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βάρδας. Επίσης από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, θα γίνεται ενημέρωση στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας, Καρκαβίτσα 21 στα Λεχαινά, στο πρώην Αγροτικό Ιατρείο.

Την δεύτερη μέρα, Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη που θα είναι και βασική ημέρα δράσεων και μιλιών αρχικά θα λειτουργήσει Εργαστήρι ζωγραφικής σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού σχολείου Λεχαινών , από τις 4 έως τις 5.30 το απόγευμα με την συμμετοχή μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των δημοτικών σχολείων του δήμου. Κύριο θέμα της δράσης θα είναι η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. Το εργαστήριο υποστηρίζεται από τους εικαστικούς Ελένη Σταθοπούλου Φώφη Δροσινού και Χρήστο Δίπλα.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του Κέντρου Κοινότητας δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Ομιλητές θα είναι ο Ψυχολόγος Εμμανουήλ Σουρής και η επισκέπτρια υγείας Χαραλαμπία Τσαγρή. Η διημερίδα θα κλείσει στις 10 το βράδυ με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot