FOLLOW US: facebook twitter

Η διοίκηση του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού σηκώνει τα χέρια ψηλά

Ημερομηνία: 22-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53124″ img_size=”full”][vc_column_text]Ομόφωνη παραίτηση της Διοίκησης – Βολές κατά των οφειλετών – Βαρίδι η παλαιότητα του εγγειοβελτιωτικού δικτύου της Ηλείας

Οι συνεχείς ζημιές του δικτύου, η αδυναμία ανταπόκρισης των ΤΟΕΒ και η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, οδήγησαν την διοίκηση του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού στην παραίτηση. Αυτό ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Φάμελος, αναφερόμενος στη διαδρομή από την στιγμή που ανέλαβε και πάλι τις τύχες του ΓΟΕΒ έως σήμερα. Οι τελευταίες – λόγω παλαιότητας του έργου – ζημιές, κυρίως στα στραγγιστικά αντλιοστάσια, φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε συνδυασμό με την μη είσπραξη των οφειλόμενων, αλλά και την κριτική επί δικαίων και αδίκων που ασκούν πολλοί προς την κοινή γνώμη. Ο κ. Φάμελος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντιπεριφέρειάρχη Ηλείας για την συμβολή και την κατανόησή του στα προβλήματα.

Μετά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΓΟΕΒ, ομόφωνα τα μέλη έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. «Αν νομίζουν ότι δεν διοικούμε σωστά μπορούν να μας αντικαταστήσουν. Ζητάμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και καλούμε τους γνωστούς – αγνώστους της καθημερινής παραπληροφόρησης των πολιτών να σοβαρευτούν επιτέλους και να σταματήσουν τις υπόγειες διαδρομές συμβάλλοντας μόνο σε λύσεις και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων» σχολιάζοντας πως τα όσα αναφέρθηκαν για διακοπή της ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο των Μακρισίων επισήμανε πως δεν πρόκειται αν συμβεί κάτι τέτοιο γιατί θα υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Φάμελος τόνισε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, για τα προβλήματα που υπάρχουν στον οργανισμό. Στη συνέχεια ελήφθησαν όλες οι αποφάσεις για τη λειτουργία του Οργανισμού και του εγγειοβελτιωτικού έργου στο νομό, παρά την αδυναμία των ΤΟΕΒ να καταβάλουν τις εισφορές τους, για τη συντήρηση του λειτουργία του δικτύου, τις αποδοχές του προσωπικού και την καταβολή των οφειλών από τους ωφελούμενους του έργου. Παράλληλα επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την κατάσταση του δικτύου για την άρδευση και την στράγγιση, λόγω παλαιότητας και αδυναμίας επισκευών και ανανέωσης μέρους του εξοπλισμού.

Ενημερώθηκαν οι δήμοι και οι ΤΟΕΒ σχετικά για τα θέματα του έργου. Ο κ. Φάμελος στάθηκε στην παραίτηση του, που απέστειλε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το Μάιο του 2016, που δεν έγινε δεκτή. «Το λέω αυτό για να μη νομίζουν κάποιοι ότι πάσχουμε από καρέκλες. Τέτοιες καρέκλες δεν τις θέλουμε» σχολίασε ο κ. Φάμελος. Στην αναδρομή που έκανε ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ μίλησε στα συσσωρευμένα χρέη προς ΔΕΗ και ΙΚΑ ή άλλους φορείς, που φρενάρουν την λειτουργία του οργανισμού και δήλωσε πως ποσά που εισπράχθηκαν, παρακρατήθηκαν από τον ΕΦΚΑ και προανήγγειλε πως μέσω του Δημόσιου Ταμείου ο οργανισμός θα παρακρατήσει οφειλόμενα από τους οφειλέτες. «Κάποιοι έχουν βολευτεί με το αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ και δεν θέλουν να ανταποκριθούν. Υπάρχουν δήμου που χρωστούν τεράστια ποσά. Έχουμε στείλει εξώδικα και έχει ληφθεί η απόφαση από το ΔΣ για να προχωρήσουμε σε παρακράτηση των ποσών» είπε ο κ. Φάμελος.

Μιλώντας για την αντιπλημμυρική προστασία που επετεύχθη σχολίασε πως ήταν αποτέλεσμα του έργου που υλοποιήθηκε από κοινού με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας μέσω πιστώσεων του ΕΤΕΑΑ, ενώ σχολίασε πως ενώ οι απαιτήσεις των ΤΟΕΒ στο έργο μεγαλώνουν αυτοί δεν ανταποκρίνονται. Μάλιστα επισήμανε πως ο προϋπολογισμός που συντάχθηκε από τον ΓΟΕΒ για τη νέα χρονιά δεν γίνεται δεκτός από τους ΤΟΕΒ που δηλώνουν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. «Είναι κάτι που το κατανοούμε έως ένα σημείο. Οι πληρωμές των εργαζομένων έχουν καθυστερήσει ένα τρίμηνο, τους ζητάμε όμως να παρεμβαίνουν όποτε υπάρχει βλάβη μέρα και νύχτα. Τελευταία έχουν προκύψει ζημιές στα αντλητικά συγκροτήματα των αντλιοστασίων στα Μακρίσια, στο Επιτάλιο και στο Καβούρι. Ζητήσαμε τη συνδρομή των απλήρωτων εργαζόμενων για να μειώσουμε το κόστος επισκευής, αλλά χρειάζεται χρόνος και χρήμα που δεν υπάρχουν» σχολίασε ο κ. Φάμελος.

Στο αντλιοστάσιο των Μακρισίων τόνισε πως αποστραγγίζει εκτάσεις της περιοχής και για τους ωφελούμενους εκεί δεν προβλέπεται εισφορά. «Αρνούνται να επιφορτιστούν και δικαίως οι ΤΟΕΒ της ζώνης Αλφειού, αφού η κατασκευή του αντλιοστασίου είναι για να διευθετεί το φράγμα που δεν ανήκει στο ΓΟΕΒ. Αν δεν εκτελεστεί το έργο κατασκευής σωληνωτού με ταυτόχρονη κατάργηση του αντλιοστασίου, έργο για το οποίο ο αντιπεριφερειάρχης μας είπε πως θα παλέψει για την υλοποίηση, δεν θα λυθεί το πρόβλημα στην περιοχή. Το μόνο θετικό που πετύχαμε είναι η δέσμευση του Γ.Γ. Υποδομών μετά από παρέμβασή, για ένταξη της αποκατάστασης των πέντε αντλητικών αντλιοστασίων που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, σε εξοπλισμό και κτίρια, με κίνδυνο των εργαζομένων» είπε ο κ. Φάμελος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot