FOLLOW US: facebook twitter

Πύργος: Σοβαρά 84χρονος θύμα τροχαίου που το τζιπ του συγκρούστηκε με νταλίκα

Ημερομηνία: 22-05-2017 | Συντάκτης:

Ένας 84χρονος, γνωστός Πυργιώτης και πρώην αυτοδιοικητικός, τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη το πρωί της Κυριακής στον κόμβο Αγ. Γεωργίου. Το ατύχημα συνέβη στις 9,17 το πρωί, όταν ο ηλικιωμένος βγαίνοντας με το τζιπ του μάρκας Honda επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την ΕΟ Πατρών Πύργου προς τον Αγ. Γεώργιο.

Το φορτηγό μετά ρυμουλκουμένου που είχε κατεύθυνση από Πάτρα προς Αρχ. Ολυμπία συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το τζιπ πρώτα στο εμπρόσθιο και ύστερα στο οπίσθιο αριστερό μέρος. Το τζιπ σταμάτησε την πορεία του πάνω στη διαχωριστική νησίδα της εθνικής οδού με τη βοηθητική, ενώ η νταλίκα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου.

Ο 84χρονος εγκλωβίστηκε στο όχημα και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών της Π.Υ. Πύργου που έφτασαν αμέσως μόλις από την γειτονική υπηρεσία, ακούστηκε ο κρότος της σύγκρουσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Με βλάβη τα φανάρια

Να σημειώσουμε πως οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν βλάβη τις τελευταίες ημέρες και από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονται σε λειτουργία ασφαλείας με παλόμενο πορτοκαλί προειδοποιητικό φανάρι. Μάλιστα η άμεση επέμβαση των ανδρών της Τροχαίας έσωσε από τα χειρότερα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον κόμβο Αγ. Γεώργιου στον Πύργο. Λίγο μετά τις εννέα διερχόμενοι οδηγοί από τον πολυσύχναστο κόμβο εισόδου της πόλης του Πύργου, αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τους φωτεινούς σηματοδότες. Η χαμηλή ταχύτητα με την οποία κινιόντουσαν εκείνη την ώρα τους γλίτωσε από κάποιο τροχαίο, αφού διαπίστωσαν πως όλα τα φανάρια έδειχναν ταυτόχρονα «πράσινο».

Έτσι ενημέρωσαν και σε λίγα λεπτά βρίσκονταν εκεί άνδρες της Τροχαίας που διαπίστωσαν πως όντως οι φωτεινοί σηματοδότες είχαν τρελαθεί. Τη μια ήταν όλες οι κατευθύνσεις με “πράσινο” και την άλλα άλλαζαν χρώμα εντελώς ακανόνιστα.

Στο σημείο κλήθηκαν και άλλες δυνάμεις για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα, ενώ έγινε προσπάθεια απενεργοποίησης των φωτεινών σηματοδοτών με χρήση του προειδοποιητικού πορτοκαλί χρώματος φαναριού, έως ότου οι τεχνικοί από την πρώην ΔΕΣΕ Πατρών επισκευάσουν τα φανάρια. Είναι αλήθεια πως τα φανάρια στην είσοδο του Πύργου είναι παλιά και “ταλαιπωρημένα” και χρειάζονται ένα καλό σέρβις μιας και τα συστήματά τους παρουσιάζουν πολύ συχνές βλάβες, που μπορεί να κοστίσουν σε κάποιο σοβαρό ατύχημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot