FOLLOW US: facebook twitter

Πυρκαγιά ξεσήκωσε τα Διάσελλα

Ημερομηνία: 13-07-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32853″ img_size=”full”][vc_column_text]Από τη μια η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από την άλλη οι καιρικές συνθήκες, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στα Διάσελλα τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και ευτυχώς δεν απείλησε άμεσα το χωριό.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και έλαβε διαστάσεις σε ύψωμα πίσω από το χωριό προς την κοιλάδα του Αλφειού. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την γύρω περιοχή κινητοποιήθηκε άμεσα και σχετικά γρήγορα έγινε η κατάσβεση της. Πρώτα κατάφερε να κάψει δύο στρέμματα δασικής έκτασης. Οι πυροσβέστες με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου Πύραρχο Γιάννη Πετρούτσο κινήθηκαν σωστά στο χώρο και έλεγξαν τις φλόγες προτού επεκταθούν.

Σημαντική ήταν η συμβολή της πολιτικής προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και του προέδρου της ΤΚ Διασέλλων Κώστα Βασιλακόπουλου, καθώς υπήρχε στο χωριό μικρό πυροσβεστικό όχημα που μπόρεσε να κάνει την πρώτη παρέμβαση. Γεγονός για το οποίο ευχαρίστησε ο κ. Βασιλακόπουλος τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο, για την κίνηση αυτή.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση της, καθώς επίσης και την ομάδα πυρασφάλειας της κοινότητας, που άμεσα ήρθαν μαζί μου με το πυροσβεστικό και προλάβαμε την πυρκαγιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις» δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Συνολικά κινητοποιήθηκαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με ένα της Πολιτικής προστασίας με το αντίστοιχο προσωπικό. Τέλος από αέρος έφτασαν από την Τρίπολη και δύο αεροσκάφη PZL από την Τρίπολη που πραγματοποίησαν συνολικά δύο ρίψεις στο φινάλε της κατάσβεσης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot