Πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα της Μυρσίνης
Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο δημοτικό και το γυμνάσιο Νεοχωρίου
Το κατώφλι του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου Νεοχωρίου, πέρασαν χθες, 51 μαθητές από τη Συρία, διαφόρων ηλικιών, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για πρόσφυγες. Πρόκειται για παιδιά που διαμένουν τους τελευταίους δέκα μήνες στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης και καθημερινά θα μετακινούνται με λεωφορεία προς το σχολείο τους. Χθες πρώτη ημέρα έφτασαν συνοδεία του συντονιστή του κέντρου Γιώργου Αγγελόπουλου και τους υποδέχθηκαν ο επιθεωρητής εκπαίδευσης Ανδρέας Καρατζάς, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γιώργος Σαϊτάς και οι τέσσερις εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν τα παιδιά στα δύο σχολεία.
Μικρά και μεγάλα παιδιά έφτασαν με χαρά στο σχολείο και έκατσαν στα θρανία τους για το ξεκίνημα τους στην ελληνική εκπαίδευση. Ιδιαίτερα στο δημοτικό τα παιδιά έδειξαν στις δύο δασκάλες τους πόσα ελληνικά γνωρίζουν, πολλές λέξεις και εκφράσεις, αριθμούς και πολλά άλλα. Κάτι θετικό για το ξεκίνημά τους αυτό. Ο
Ο συντονιστής του κέντρου προσφύγων Μυρσίνης, Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε σε δηλώσεις του πως «… μετά από δέκα μήνες παρουσίας των προσφύγων στη Μυρσίνη, αρχίζει η σχολική χρονιά για τα προσφυγόπουλα. Για την πρώτη ημέρα έχουμε 29 παιδιά στο δημοτικό και 22 για το γυμνάσιο. Από την Δευτέρα, επειδή απουσιάζουν κάποια παιδιά με τους γονείς τους για την καταγραφή, θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών περίπου στα 60 παιδιά. Οι συνθήκες είναι καλές, οι χώροι ιδανικοί, είναι κανονικό σχολείο και για τα παιδιά αυτά. Αν υπάρξει θέμα θέρμανσης, οι εθελοντές όπως βοήθησαν για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών, εδώ και δέκα μήνες, έτσι θα βοηθήσουν και για το πετρέλαιο».
«Είναι η πρώτη μας διδακτική εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες»
Η μια από τις δύο δασκάλες που αναλαμβάνουν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, Βασιλική Βουλγαρούλη, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ανέφερε ότι «μαζί με τη συνάδελφό μου θα είμαστε οι δασκάλες των ελληνικών στο Νιοχώρι. Θα κάνουμε με τα παιδιά γλώσσα και μαθηματικά. Αυτά είναι τα δύο βασικά που θα τους διδάξουμε εμείς. Θα έχουμε και άλλες ειδικότητες όπως γυμναστική, αγγλικά, πληροφορική. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάμε καλά. Είναι η πρώτη διδακτική εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες. Τα παιδιά μιλούν κάποια ελληνικά, έχουμε και τα κατάλληλα εγχειρίδια για τα παιδιά, ειδικά στη γλώσσα που είναι πιο δύσκολο».
Τη Δευτέρα αναμένεται να επισκεφθεί τις δύο σχολικές μονάδες ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1484381700918-7d49e071-421f-2″ include=”15707,15706,15705,15704,15703,15702″][/vc_column][/vc_row]