FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο κουδούνι, αρχές Οκτώβρη στο νέο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Πύργου

Ημερομηνία: 04-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_column_text]dimotiko-sxoleio-agios-ioannisΜπορεί οι χώροι του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη να μην είναι έτοιμοι στις 11 Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη όμως εκτιμάται ότι οι μαθητές του ΕΕΓ και των Ειδικών Λυκειακών Τάξεων θα μετακομίσουν στο νέο τους σχολείο.

 

Εντατικά προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης για το Ε.Ε.Γ. Πύργου στον Άγιο Ιωάννη

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Πύργου, που φέτος θα στεγάσει τους μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου (ΕΕΓ) και των Ειδικών Λυκειακών Τάξεων που έχουν ιδρυθεί και θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά.

Μια μεταστέγαση που πέρασε από «χίλια κύματα» καθώς για χρόνια αναζητούσαν κατάλληλο χώρο για την στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου που συστεγαζόταν μαζί με το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), στα Βυτινείκα. Πλέον, με την απομάκρυνση του ΕΕΓ απελευθερώνεται και ο χώρος του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του οποίου θα μπορέσουν από τη νέα σχολική χρονιά να αναπτύξουν όλες τις δράσεις και τα εργαστήρια τους, που επί χρόνια στερούνταν λόγω της έλλειψης χώρου που προκαλούσε η συστέγαση.

Οι εργασίες, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ιωάννη, τις οποίες έχει αναλάβει ο Δήμος Πύργου, όπως τόνισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος που επισκέφθηκε το χώρο, προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς. «Οι αίθουσες διαμορφώνονται κατάλληλα και ακολουθούν ελαιοχρωματισμοί και διάφορες άλλες μικροπαρεμβάσεις ώστε να παραδοθούν το συντομότερο προς χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και αν συνεχιστούν έτσι θα έχουν ολοκληρωθεί αρχές Οκτώβρη» τόνισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος.

 

Εκτιμώ ότι όλα θα είναι έτοιμα αρχές Οκτώβρη για να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στον Άγιο Ιωάννη, οπότε, ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να γίνει και φέτος στα Βυτινείκα. Το θέμα όμως είναι, ότι βρισκόμαστε προ των πυλών για τη λειτουργία του σχολείου στο νέο του χώρο. Σε ένα χώρο που θα μπορέσουν να αναπτύξουν το εξοπλιστικό υλικό που υπάρχει και παραμένει στοιβαγμένο και αποθηκευμένο στα λυόμενα των Βυτινείκων».

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα επιστρέψουν ξανά στο σχολείο και οι μαθητές που είχαν ολοκληρώσει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, αυτή τη φορά στις τάξεις του Λυκείου που θα λειτουργήσουν από φέτος για πρώτη φορά. Ο ακριβής αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ενώ όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό (αναπληρωτές) εκτιμάται βάσει των ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας ότι στην ειδική αγωγή θα προσληφθεί κατά προτεραιότητα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot