FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτη ορκωμοσία στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 08-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28931″ img_size=”full”][vc_column_text]Γιορτινό το κλίμα στο ΤΕΙ της πόλης, αλλά και παράπονα

Η πρώτη τελετή καθομολόγησης του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδας του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΙ. Ουσιαστικά 36 απόφοιτοι του πρώην τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας (ΘΕΚΑ) που μεταφέρθηκε και συγχωνεύθηκε από το ΤΕΙ Μεσολογγίου, πήραν το πτυχίο τους στην Αμαλιάδα.

Έχοντας δίπλα τους τις οικογένειες και τους φίλους τους οι νέοι πτυχιούχοι του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων πλέον, που έστω και για μικρό διάστημα έζησαν στην Αμαλιάδα στο χρόνο των σπουδών τους, γέμισαν με χαμόγελα ευτυχίας το χώρο του ΤΕΙ. Στην τελετή καθομολόγησής τους παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης, κ.κ. Αθανάσιος, Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.

Ακόμα από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας παραβρέθηκαν οι Γεώργιος Σαλάχας Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, Βασίλης Παπασωτηρόπουλος Πρόεδρος Τμήμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα, Γεώργιος Καπότης Αναπλ. Πρόεδρος Τμήμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων και οι καθηγητές του τμήματος Ειρήνη Καραναστάση, Αγγελική Καυγά, Γεώργιος Ζερβουδάκης, Παντελής Μπαρούχας, Λίτσα Λιόπα -Τσακαλίδου, Νίκος Κορομπέλης (ΕΤΕΠ) και Θανάσης Κουλόπουλος (ΕΤΕΠ), ενώ την παρουσίαση έκανε ο Γιώργος Πανταζόπουλος (ΕΤΕΠ)

Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας κ. Σαλάχας. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την ημέρα αυτή σημαντική και για την πόλη, με την πρώτη αυτή ορκωμοσία για το νέο τμήμα του ΤΕΙ. Τόνισε προς τους απόφοιτους πως πλέον βγαίνουν στην αγορά εργασίας με το πτυχίο τους ως εφόδιο, λέγοντας τους πως αυτός ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος.

Συνεχάρη τους γονείς για την συμβολή τους αλλά και τους καθηγητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας, που το αναδεικνύουν σε ένα από τα κορυφαία της χώρας. Παράλληλα τόνισε πως ο δήμος Ήλιδας θα συνεχίσει την προσπάθεια αναβάθμισης του ΤΕΙ Αμαλιάδας που συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου. Ανέφερε πως η συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι στενή με στόχο τη συνεχή βελτίωση.

«Νέους συναδέλφους» σε μια από τις επιστήμες της ζωής, τη γεωπονία, χαρακτήρισε τους νέους πτυχιούχους πλέον, ο κ. Σαλάχας και μίλησε για τις δυνατότητες που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα για τους τεχνολόγους γεωπόνους… Εξέφρασε όμως και τα παράπονά του προς το Επιμελητήριο και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, λέγοντας πως παρά τις υποσχέσεις δεν έγινε καμία συνέργεια με το ΤΕΙ. Εξήρε την προσπάθεια της Περιφέρειας προς αυτή την κατεύθυνση με την πραγματοποίηση ημερίδων για να προχωρήσουν καινοτόμες δράσεις στην παραγωγή, αλλά επισήμανε πως οι φορείς της παραγωγής έδειξαν πολύ μικρή ανταπόκριση.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1496901880103-87c44a1b-1e35-4″ include=”28932,28933,28934,28935,28936″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot