FOLLOW US: facebook twitter

Προληπτικά μέτρα για την ελονοσία σε Αχαΐα και Ηλεία

Ημερομηνία: 10-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

mousiko-vartholomiou-mousika-sunola-morant

Μεικτά κλιμάκια έχουν ξεκινήσει ελέγχους στην Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία, από την περασμένη Δευτέρα, για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των κρουσμάτων ελονοσίας που παρουσιάστηκαν σε δύο περιοχές. Στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και της 6ης  ΥΠΕ, παρακολουθούν ιατρικά και προληπτικά τους εργάτες γης, τους πρόσφυγες και την τοπική κοινωνία. Αυτό προέκυψε από τη σχετική σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλου , του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αντώνη Χαροκόπου του Γ.Γ. Υγείας Γιάννη Μπασκόζου και υπηρεσιακών παραγόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τη Δευτέρα έγινε σύσκεψη στο δήμο Δυτικής Αχαΐας με τη συμμετοχή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, υπηρεσιακών παραγόντων και ξενοδόχων για να εξεταστούν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν .

Όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αντώνης Χαροκόπος, «τα μεικτά κλιμάκια με επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό θα παρακολουθούν ιατρικά με εξετάσεις στη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία τους πρόσφυγες, τους εργάτες γης και γενικά την τοπική κοινωνία» κι επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός. Το ΚΕΕΛΠΝΟ από την πλευρά του έχει αναλάβει να ενημερώσει Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ από την πλευρά του τόνισε πως έγινε μια πλήρης ενημέρωση για το θέμα χωρίς να υπάρξει ζήτημα πανικού. «Είναι μικρή η έκταση και ο αριθμός των κρουσμάτων. Έχουν ξεκινήσει ήδη ψεκασμοί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το πρόγραμμα αυτό που θα έχει διάρκεια δύο ετών θα βοηθήσει την περιοχή στην καταπολέμηση των κουνουπιών και των μολυσματικών ασθενειών που μπορεί να μεταδώσουν μέσα από τα τσιμπήματα. Είχαμε αποφασίσει με δύο συνεργεία να καταγράψουμε τους εργάτες που υπάρχουν στην περιοχή και να γίνει εκ νέου έλεγχος για μολυσματικές ασθένειες. Αυτό ξεκινάμε τώρα και περιμένουμε τα αποτελέσματα» σχολίασε ο κ. Μοράντ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος