FOLLOW US: facebook twitter

Προβλέψεις για ανάπτυξη 1,1%

Ημερομηνία: 07-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13143″ img_size=”full”][vc_column_text]Στη δημοσιότητα δόθηκε η εξαμηνιαία έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (Economic Outlook) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που μεταξύ άλλων προβλέπει το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 1,1% για φέτος και 2,5% το 2018.

Ο Οργανισμός εκτιμά ότι το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα θα μειωθεί από το 3,8% του ΑΕΠ που ανήλθε πέρυσι, αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, πάνω από το 2,5% του ΑΕΠ φέτος και το επόμενο έτος.

Αναφορικά με το δημόσιο χρέος, ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι αυτό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένει πολύ υψηλό και απαιτείται «πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους για να διασφαλισθεί η μεσο – μακροπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα».

Η αγορά εργασίας βελτιώνεται, σημειώνει ο ΟΟΣΑ, και η υψηλότερη ζήτηση από το εξωτερικό ενισχύει τις εξαγωγές. Για την ανεργία, προβλέπει ότι θα μειωθεί από το 23,5% πέρυσι στο 22,2% φέτος και περαιτέρω στο 20,1% το 2018.

Οι επενδύσεις, αναφέρεται, έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν από τα πολύ χαμηλά επίπεδα και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot