FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο για καταφύγιο αδεσπότων στην Αρχ. Ολυμπία

Ημερομηνία: 31-07-2024 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η αγορά οικοπέδου

Την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα σχεδιάζει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την αγορά οικοπέδου με δημοπρασία εντός των ορίων του Δήμου.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Κατσίκας, με βάση το άρθρο 10 του Ν. 4830/2021 κάθε Δήμος μπορεί να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση, με κατάλληλο τρόπο, των αναγκών φιλοξενίας, προσωρινής διαμονής, περίθαλψης και εν γένει φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να ιδρύουν και να λειτουργούν καταφύγια (που να πληρούν τις προδιαγραφές των άρθρων 28 και 29 του Ν. 4830/2021), ώστε μετά την παροχή της αναγκαίας κτηνιατρικής φροντίδας και περίθαλψης, τα περισυλλεγέντα ζώα συντροφιάς, αν δεν βρεθεί ανάδοχος,  να οδηγούνται σε αυτά , με σκοπό να υιοθετηθούν κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 7 του ιδίου νόμου.

 O Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας (…) υπέβαλε αίτημα ένταξης στο Πρόγραμμα ‘’ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ’’ στο πλαίσιο της πρόσκλησης Χ/42256/3.6.2019, με θέμα την Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση, και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων  αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Κατόπιν αυτού του  αιτήματος εκδόθηκε  η υπ. αριθμ. πρωτ. 50721/05-07-2021 πράξη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σχετική με την ένταξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο ανωτέρω πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 370.000, εευρώ .Επιπλέον με την υπ. αριθμ. πρωτ. 102769/28.11.2023  νέα απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η παράταση  της διάρκειας υλοποίησης και εφαρμογής του προγράμματος.

«Σε συνέχεια των ανωτέρω και προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει στην ίδρυση  και λειτουργία καταφύγιου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές των άρθρων 28 και 29  του Ν. 4830/2021 υπάρχει ανάγκη εύρεσης του κατάλληλου χώρου», ανέφερε και ζήτησε από το Συμβούλιο να εγκρίνει την  αγορά οικοπέδου με δημοπρασία εντός των ορίων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα.

Η Δημοτική Επιτροπή θα καταρτίσει τους όρους της διακήρυξης, η οποία θα δημοσιευθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία. Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot