FOLLOW US: facebook twitter

Πιάστηκαν οι ληστές με τις μηχανές

Ημερομηνία: 26-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Είχαν διαπράξει πέντε ένοπλες ληστείες στην Ηλεία και συνολικά 200 σε όλη την Ελλάδα

 Τους δράστες πέντε ληστειών που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2015 έως το Φεβρουάριο του 2016 στον κάμπο της Ηλείας, συνέλαβαν οι Αρχές στην Αθήνα. Η ίδια σπείρα είχε διαπράξει συνολικά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών 200 ένοπλες ληστείες. Ωστόσο έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οι 55, εκ των οποίων οι 49 στην Αττική, οι πέντε στην Ηλεία και μια στα Χανιά.

Σε ότι αφορά το σκέλος της Ηλείας, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου δούλεψαν μεθοδικά τις πέντε υποθέσεις που απασχολούσαν από το 2015 και έφτασαν στα ίχνη των δραστών. Στους ίδιους δράστες για τις ληστείες της Αττικής είχαν φτάσει και οι άνδρες της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η συνεργασία των δύο υπηρεσιών, έφερε τις συλλήψεις τους, την περασμένη Παρασκευής. Η λεία τους εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι ληστείες στην Ηλεία

Οι πέντε δράστες ηλικίας 52, 48, 33, 32 & 29 ετών, είχαν προκαλέσει σάλο με τα συχνά χτυπήματά τους στον Κάμπο της Ηλείας. Το πρώτο ήταν στις 2 Ιουνίου 2015 στο πρακτορείο των ΕΛΤΑ στο Νιοχώρι Κυλλήνης όπου λήστεψαν με την απειλή όπλων την διανομέα του χωριού αφαιρώντας το ποσό των 20.000 ευρώ. Το δεύτερο και μεγαλύτερο ήταν σε μεγάλη εταιρία διανομής τσιγάρων και ψιλικών στην Ανδραβίδα την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου του ίδιου έτους. Από εκεί οι δύο δράστες με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το ποσό των 30.150 ευρώ.

Μάλιστα λίγο έλλειψε να εξελιχθεί σε ληστεία – παρωδία όταν η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν υπέστη βλάβη και την εγκατέλειψαν σε παρακείμενο χαντάκι, για να κλέψουν ένα «παπάκι» υπό την απειλή των όπλων λίγα μέτρα πιο κάτω και να πετάξουν στη συνέχεια το σάκο με τα όπλα τους.

Στις 23 Νοεμβρίου έξω από το υποκατάστημα της ΕΤΕ Λεχαινών, έστησαν ενέδρα σε μέλος της ίδιας εταιρίας διανομής τσιγάρων και ψιλικών που είχαν ληστέψει τον Αύγουστο. Όμως εδώ ήταν ληστεία – παρωδία, αφού οι δύο δράστες με την απειλή όπλου, πήραν μια τσάντα που περιείχε φάρμακα και όχι χρήματα…

Την 1η Δεκεμβρίου 2015 λήστεψαν ξανά το ταχυδρομικό πρακτορείο στο Νιοχώρι Κυλλήνης, με λεία αυτή τη φορά 3000 ευρώ. Το τελευταίο τους χτύπημα επί Ηλειακού εδάφους ήταν στα ΕΛΤΑ Λεχαινών την 1η Φεβρουαρίου 2016. Εκεί εισέβαλαν στο υποκατάστημα απειλώντας πάντα με όπλα τους υπαλλήλους και πήραν το χρηματικό ποσό των… 530 ευρώ.

Μεγάλη η δράση τους

Το οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, supermarkets, πρατήρια υγρών καυσίμων, πρακτορεία τυχερών παιγνίων, φαρμακεία, ταχυδρομικά υποκαταστήματα κλπ. επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση το πρωί της περασμένης Παρασκευής, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Πειραιά, Πύργου και Σερρών, σε Αττική και Σέρρες συνελήφθησαν οι πέντε Έλληνες δράστες μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται επιπλέον 31χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, και παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 28 ετών, για κλοπή και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος εκ των οποίων ο 28χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot