FOLLOW US: facebook twitter

Πεζοπορία στην μαγευτική διαδρομή Πέρσαινα- Λάσδικα

Ημερομηνία: 19-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33414″ img_size=”full”][vc_column_text]Από την Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Φολόης – Αρχαίας Ολυμπίας

Την ψυχή και το μυαλό τους με εικόνες που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης είναι η φύση, γέμισαν όσοι συμμετείχαν την Κυριακή στην πεζοπορία Πέρσαινα- Λάσδικα -φαράγγι Ενιππέα, που διοργάνωσε ο  Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης – Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του καθιερωμένου προγράμματος εξορμήσεών του για το β΄εξάμηνο.

Πρόκειται για το μονοπάτι που ενώνει τα δύο χωριά της περιοχής και δίνει τη δυνατότητα στον πεζοπόρο να γνωρίσει τρία μικρά φαράγγια που ενώνουν το οροπέδιο της Φολόης με την χαμηλότερη υψομετρικά πεδιάδα. Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία της Πέρσαινας και οι πεζοπόροι ξεκίνησαν την κάθοδό τους από το ξωκλήσι της Ανάστασης του Σωτήρος.

Στο πρώτο μας κομμάτι συνάντησαν μια έντονα κατηφορική διαδρομή μέχρι την αντιπυρική ζώνη του κάμπου των Μηλεών. Έπειτα περπατώντας πάνω στην αντιπυρική ζώνη έφτασαν στο ξωκλήσι της Παναγίτσας όπου υπάρχει νερό και μετά βγήκαν στο πρώτο μικρό φαράγγι, της “Φέγγρας”, που οδηγεί κοντά στις πηγές του Ενιπέα και στο ομώνυμο φαράγγι, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Μετά από μερικά μέτρα ασφάλτου, περπάτησαν εντός της κοίτης του Ενιπέα και σιγά-σιγά έφτασαν έξω από τα πρώτα σπίτια του χωριού Νεράιδα όπου έκαναν μια στάση κοντά στον Μπαρουτόμυλο.

Στην συνέχεια ανέβηκαν από τον κάμπο της Νεράιδας μέχρι και το χωριό Λάσδικα, μέσω του φαραγγιού του Κρυονερίου, μια διαδρομή με έντονη εναλλαγή στο τοπίο περίπου 10 χιλιομέτρων. Η επιστροφή στην Πέρσαινα έγινε με αγροτικά αυτοκίνητα. Στην πεζοπορία συμμετείχαν πέρα από τα μέλη του Ε.Ο.Σ.Φ.Α και μέλη άλλων πεζοπορικών συλλόγων.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1500449713749-153aef76-ae11-3″ include=”33417,33418,33419,33420,33421,33422,33423″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot