FOLLOW US: facebook twitter

Πεζοπορία σε Γιάλοβα και καταρράκτες Στενωσιάς από την πεζοπορική ομάδα του Κάμπου «Οι φευγάτοι»

Ημερομηνία: 12-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73150″ img_size=”full”][vc_column_text]Την  περασμένη Κυριακή 7 Οκτωβρίου η πεζοπορική και φυσιολατρική ομάδα του Κάμπου «Οι Φευγάτοι- Εκτός δρόμου»  διοργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή, μια νέα πεζοπορική εξόρμηση στην Στενωσιά Μεσσηνίας, διασχίζοντας το ομώνυμο φαράγγι. Οι πεζοπόροι ξεκίνησαν με λεωφορείο από την Γαστούνη και την Αμαλιάδα και έφτασαν  στη Γιάλοβα. Πεζοπορώντας διέσχισαν ένα  καταπράσινο τοπίο με λιμνούλες και μικρούς καταρράκτες για να καταλήξουν στο χωριό Στενωσιά.
Το φαράγγι της Στενωσιάς είναι ένας φυσικός καταπράσινος παράδεισος, που διασχίζει ένας ήρεμος ποταμός ( χωρίς όνομα), με μικρούς καταρράκτες και λιμνούλες που καταλήγει στο γνωστό καταρράκτη Καλάμαρη της Πυλίας. Εκτός από το ανεπανάληπτο φυσικό του περιβάλλον που μαγεύει τους επισκέπτες, έχει ιδιαίτερη αξία, να σημειώσουμε, πως εκεί οι Ιταλοί έφτιαξαν φράγμα και δημιούργησαν τον πρώτο υδροηλεκτρικό σταθμό της Μεσσηνίας που ηλεκτροδοτούσε την Πύλο. Μια ακόμα υπέροχη εμπειρία στην αγκαλιά της φύσης για τους πεζοπόρους του Συλλόγου, που σχεδόν ανά δεκαπενθήμερο διοργανώνουν ανάλογες πεζοπορίες.

Στις 21 Οκτωβρίου στο Φαράγγι των Κενταύρων

Μάλιστα, έχουν ήδη προγραμματίσει και την επόμενη, για την Κυριακή 21 Οκτωβρίου μαζί με τον ΕΟΣ Φολόης – Αρχ.Ολυμπίας,  πεζοπορική εξόρμηση στη Φολόη, όπου θα διασχίσουν  το “Φαράγγι των Κενταύρων”. Η πορεία τους θα ξεκινήσει μέσα από το χωριό της Φολόης και η διαδρομή είναι μοιρασμένη σε τρία τμήματα: την αρχική κατάβαση, το κυρίως φαράγγι το οποίο αποτελείται από έναν στενό λαβύρινθο με ψηλά τοιχώματα όπου θα συναντήσουν τον ποταμό Σελληεντα και τελειώνοντας μία ανηφόρα (500μ) που θα τους  οδηγήσει στη Φολόη.

Αναχώρηση : 7.00 από Αμαλιάδα – Αγ.Τρύφωνας
7.20 από Γαστούνη – Κουρβισιάνειο
7.50 από Πύργο – Σταθμός τρένων

Πληροφορίες – κρατήσεις : 6932329223 Γιώργος Μπουραντάς[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1539271851154-8f98b849-58ef-4″ include=”73151,73152,73153″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot