FOLLOW US: facebook twitter

Παραιτήθηκε από την παράταξη Κατσιφάρα ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης

Ημερομηνία: 06-09-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7579″ img_size=”full”][vc_column_text]

Τι αναφέρει για τους λόγους αποχώρησης και ανεξαρτητοποίησης του

 

Την παραίτησή του από την παράταξη «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα και κατά συνέπεια την ανεξαρτητοποίηση του στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ανακοίνωσε χθες ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Ηλείας κ. Μανώλης Αγιομυργιαννάκης που υπέβαλλε ήδη την επιστολή αποχώρησής του στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσης κοινοποίησε και  Επιστολή-Απάντησή του προς τον κ.  Περιφερειάρχη στην

οποία αναφέρει τους λόγους που τον  οδήγησαν στην απόφαση αυτή,  και στο ότι δεν θα συμμετείχε στην χθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο της Ήλιδας.

Όπως τόνισε «Καλώ τους ΗΛΕΙΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ,Συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους να αντιδράσουν με όποιο τρόπο κρίνουν πρόσφορο για το θέμα της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.»

 

Η επιστολή παραίτησης

Ειδικότερα στην επιστολή παραίτησής του, μεταξύ άλλων ο κ. Αγιομυργιαννάκης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε  Περιφερειάρχη

Πέρασαν ήδη 4 από  τα 5 χρόνια της δεύτερης θητείας σας στην Περιφέρεια. Ήδη  σε αυτά τα χρόνια μαζί με τους στενούς σας Συνεργάτες ,σχεδιάσατε και υλοποιήσατε ,με τις επιλογές προσώπων και προτεραιοτήτων ,την πορεία που ήδη ακολουθούμε .Στο σχεδιασμό αυτό δεν έλαβα μέρος ,με δικιά σας επιλογή, ούτε λήφθηκαν σοβαρά υπόψη  θέσεις που κατά καιρούς διατύπωσα δημόσια-στην παράταξη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Την 30η/08/2018 μου ζητήσατε να παραβρεθώ μαζί σας στο Δημαρχείο Ήλιδας – στο Φράγμα Πηνειού-και στην Πηνεία ,την 05/09/18,για να κάνετε ανακοινώσεις έργων.

Αρνήθηκα όπως σας δήλωσα να πάρω μέρος  σε επικοινωνιακού τύπου παραστάσεις, που εξυπηρετούν  προσωπικές σας επιλογές, και η παρουσία μου θα έστελνε λάθος μηνύματα στους Πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Σας υπενθύμισα ότι εδώ και καιρό κρατάω αποστάσεις από επιλογές σας ,κάτι που σας ήταν γνωστό. Σέβομαι και τιμώ τον Θεσμό του Περιφερειάρχη και το έχω αποδείξει αυτά τα 4 χρόνια με την ενεργό συμμετοχή μου σε όλα τα όργανα και επιτροπές που  έχω οριστεί .Οι επιφυλάξεις όμως που εδώ και 4 χρόνια έχω διατυπώσει, για σημαντικά θέματα που απασχολούν την ΗΛΕΙΑ , για την  εκ μέρους σας αντιμετώπιση τους, με  έπεισαν ότι  η ΗΛΕΙΑ δεν αποτελεί για εσάς προτεραιότητα.

Η απάντησή μου αυτή προφανώς  είναι σύμφωνη με όλες τις θέσεις που έχω καταθέσει τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,αλλά και στις λίγες Ολομέλειες της Παράταξης και στις δημόσιες τοποθετήσεις μου.Είχα  δεσμευθεί και σας  είχα ζητήσει ότι :

1)Διατηρώ στο ακέραιο το Δικαίωμα μου να κρίνω δημόσια κατά πόσο οι πράξεις ΟΛΩΝ ΜΑΣβρίσκονται σε αντιστοίχηση με τις Δεσμεύσεις μας.

2)Την Ανάληψη της δικής σας Ευθύνης αλλά και απόδοση Ευθυνών  όπου Δει, για τα παρακάτω θέματα που έγκαιρα σας είχα θέσει.

α)  ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Γιατί αρνείστε να καταγγείλετε δημόσια τους κ.κ ΤΣΙΠΡΑ -ΣΠΙΡΤΖΗ για την κατ’επανάληψηεξαπάτηση των ΗΛΕΙΩΝ  με τα χρονοδιαγράμματα  και τις ψεύτικες υποσχέσεις .

β)Ποιοί ευθύνονται για την μη  αξιοποίηση (ΦΕΚ Κυβέρνησης) του Αεροδρομίου Ανδραβίδας και γιατην μη  λειτουργία του Σιδηροδρόμου στην Ηλεία?

γ)Πόσο χρόνο θα πάρει ακόμα για να ολοκληρωθεί επιτέλους ο δρόμος Αμαλιάδα -Σιμόπουλο-111?Ποιός φταίει για την μη ωριμότητα μελετών? Πόσες θητείες ακόμα θα χρειαστούν?

δ)Ποιος ευθύνεται για την μεγάλη καθυστέρηση της αποκατάστασης των ζημιών του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Φράγματος Πηνείου, ενός έργου που έρχεται από την πρώτη θητείας σας ?Που βρίσκεται η αξιοποίηση υπαρχουσών  κονδυλίων για την  υπογειοποίηση  του δικτύου άρδευσης για την εξοικονόμηση νερού  και την επέκταση του δικτύου στην Δυτική Αχαΐα?

ε)Ποια είναι η βοήθειά σας προς τον Δήμο  Ήλιδας που ανέλαβε ευθύνες για ολόκληρο το Νομό(Σκουπίδια -Εργοστάσιο ΧΥΤΥ-ΥΔΡΕΥΣΗ)? Που είναι οι προσβάσεις προς το ΧΥΤΥ? Ποια τα αντισταθμιστικά οφέλη?

ζ)Που είναι η τουριστική ανάπλαση του Φράγματος Πηνείου με την παράλληλη αξιοποίηση της Αρχαίας Ήλιδας και την σύνδεση με την Αχαΐα  και την Πηνεία?

Η Τουριστική ανάπτυξη του Νομού δεν μπορεί να εξαντλείται στο δίπολο Κατάκολο- Ολυμπία, αλλά οφείλει στη πράξη ,και όχι στα λόγια, να εκτείνεται σε όλο το Νομό από Επικούρειο Απόλλωνα-Ολυμπία- Αρχαία Ήλιδα- Χλεμούτσι.

Κύριε Περιφερειάρχη

Αρνιέμαι να μετάσχω σε  σκοπιμότητες και ισορροπίες που  εξυπηρετούν προσωπικούς σας σχεδιασμούς και στέλνουν απατηλά επικοινωνιακά μηνύματα στους Πολίτες  της Ηλείας.

Είναι κατανοητό λοιπόν ότι αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί ,οφείλω να αποχωρήσω από την παράταξη ”ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ΄΄αφού η μέχρι σήμερα παραμονή μου δεν κατάφερε να προωθήσει τα παραπάνω θέματα.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot