FOLLOW US: facebook twitter

Πανόραμα πειραμάτων στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 22-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36660″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο Κατάκολο το 1ο Θερινό Σχολείο πειραμάτων για μαθητές γυμνασίου και λυκείου από 8- 10 Σεπτέμβρη

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε σύμπραξη με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και το ΕΚΦΕ, διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο στο Κατάκολο από 8-10 Σεπτεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο «Οδυσσέας».

Το θερινό σχολείο Κατακόλου ξεκινάει φέτος και σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι μαθητές να παρακολουθήσουν πειράματα που συνδέουν τη γνώση που παίρνουν στο σχολείο με την καθημερινότητα. Παράλληαλ έχουν ετοιμαστεί και εργαστηριακές ασκήσεις οι οποιες θα εκτελεστούν από τους ίδιους τους μαθητές σε φύλλο εργασίας.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε την έμφυτη τάση που έχουν οι μαθητές να εξερευνούν τη φύση και να διατυπώνουν ερωτήματα. Θα τους υποδείξουμε τον επιστημονικό τρόπο σκέψης σύμφωνα με τον οποιο θα μάθουν να κάνουν υποθέσεις, να σχεδιάζουν και να εκτελούν πειράματα και τελικά να φτάνουν στους φυσικούς νόμους.

Θεωρούμε ότι μόνο μέσα από το πείραμα οι μαθητές θα κατανοήσουν αυτά που προορίζονται για το νοητικό επίπεδο της ηλικίας τους και ότι η διδασκαλία μέσω πειραμάτων αναδεικνύει την ομορφιά των Φυσικών Επιστημών».

Η εγγραφή των μαθητών πραγματοποιείται στο site htpp//eef.gr/enimerosi1426-2017.html[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot