FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Ξενοφών 2-2: Με το… στανιό στον τελικό

Ημερομηνία: 15-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Μπεγλεκτσής μόλις έχει ισοφαρίσει 2-2 και λυτρώνει τον Πανηλειακό και τους φιλάθλους του.

 

Ο Πανηλειακός έσωσε τη παρτίδα στο 84΄ με τον Μπεγλεκτσή 

Ο Πανηλειακός μετά μυρίων βασάνων  (2-2) πήρε την πρόκριση στον τελικό της Α1 Κατηγορίας, κόντρα στον μαχητικό Ξενοφώντα, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη Νίκη Τραγανού και τους 500 φιλάθλους που βρέθηκαν στο στάδιο Πύργου  να διερωτώνται τι έπαθε αυτή η ομάδα και ακόμη ακόμη ποιο λόγο ύπαρξης έχουν τα πλέι-οφ, όταν μια ομάδα βγαίνει πρώτη με 19 βαθμούς και το μοναδικό πλεονέκτημά της είναι η έδρα και τίποτε άλλο.

O Πανηλειακός μπήκε δυνατά και στο 4o λεπτό ο διαιτητής Καραβίδας καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπεγλεκτσή, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος και έγραψε το 1-0.  Στο 5΄ φάουλ του Μιλοσέφσκι, έφυγε άουτ και στο 11΄ ο Πανηλειακός κέρδισε φάουλ πέντε μέτρα έξω από την περιοχή και μετά από κομπίνα, ο Νιφορόπουλος σούταρε ξυστά άουτ.

Στο 25΄ πολύ ωραίος συνδυασμός από αριστερά για τους ερυθρόλευκους, ο Γκουβέρος πάσαρε στον Πλαστουργό, το πλασέ του οποίου έβγαλε σε κόρνερ ο Κουτρουμπής.

Στο 37΄ ο Πανηλειακός κέρδισε νέο φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Νιφορόπουλος απευθείας και αστόχησε.

Στο 40΄ πολύ καλός συνδυασμός Βλαχόπουλου-Πλαστουργού, ο Βλαχόπουλος έγινε παραλήπτης της μπάλας και αντί να σουτάρει έδωσε δίπλα στον Πλαστουργό, το πλασέ του οποίου απέκρουσε θετικά ο Κουτρουμπής.

Το ημίχρονο τελείωσε με ωραίο σουτ του Μπακατσέλου στο 43΄ που απέκρουσε ο Θεοδωρακόπουλος.

Κοντολογίς, ο Πανηλειακός ξεκίνησε πολύ καλά, προηγήθηκε πολύ νωρίς και αντί να διώξει το άγχος με ένα δεύτερο γκολ πελαγοδρόμησε και συν τω χρόνω έχασε τη συνοχή του. Οι γραμμές έμειναν μακριά η μία από την άλλη και δεν υπήρχε δημιουργία από τα άκρα, παρά παιχνίδι από τον άξονα που εύκολα απέκρουσαν οι αμυντικοί του Ξενοφώντα που είχαν υποχωρήσει από τη διχοτόμο και προς το μέρος τους. Ήταν φανερό πως υπήρχε πρόβλημα επιλογών και ενός πρωτοφανούς άγχους που είχαν οι παίκτες του Πανηλειακού. Να σημειώσουμε ακόμη ότι οι φιλοξενούμενοι αμφισβήτησαν το πέναλτι στο 4΄ χωρίς ωστόσο να διαμαρτυρηθούν οι παίκτες στη συγκεκριμένη φάση.

Ανατροπή και λύτρωση από τον «Μπέγλε»

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50΄ ωραίο μπάσιμο του Μπάρκα από αριστερά, έμεινε ημιτελές καθώς ο παίκτης σούταρε άουτ.

Στο 58΄ είχαμε το πρώτο… καμπάνακι. Ο Τσουκαλάς μισό μέτρο μέσα στην περιοχή απέκρουσε τη μπάλα προ του Μπακατσέλου και την έβγαλε κόρνερ. Ο παίκτης του Ξενοφώντα ξαπλώθηκε φαρδύς πλατύς στο χορτάρι και ο Καραβίδας καταλόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μιλοσέφσκι κι έκανε το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ήδη ο Πανηλειακός είχε αρχίσει να… χάνει τα νερά του και οι αμυντικοί να κάνουν διαδοχικά λάθη. Ο κόσμος όμως τους παρότρυνε για ένα δεύτερο γκολ. Και στο 65΄ ο Μπεγλεκτσής από λάθος αμυντικού, ξεχύθηκε μόνος με αντίπαλο τον Κουτρουμπή, άργησε ωστόσο και ο τερματοφύλακας του Ξενοφώντα μπλόκαρε.

Ο Πανηλειακός πολιόρκησε την περιοχή του Ξενοφώντα και στο 69΄ σουτ του προωθημένου Τσουκαλά έφυγε λίγο άουτ. Στο 72΄ ο Βλαχόπουλος εκτέλεσε φάουλ από 40 μέτρα και ο Κουτρουμπής στο «Γ» απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Από κει και πέρα οι αμυντικοί του Πανηλειακού παίζοντας με τεράστιο άγχος έκαναν νέα λάθη και στο 80΄ ο Μιλοσέφσκι με γωνιακό σουτ έγραψε το 1-2 και πάγωσε το γήπεδο. Στις τάξεις της ομάδας του Πύργου επικράτησε αναταραχή και ο Σπύρος Αντωνόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον Φώτη Παναγόπουλο. Η λύτρωση ήρθε στο  84΄ όταν σε κόρνερ του Νιφορόπουλου, ο Μπεγλεκτσής με φαλτσαριστή κεφαλιά πέταξε τη  μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο διαιτητής φάνηκε να δίνει πέναλτι σε κράτημα αμυντικού. Εκεί εν ριπή οφθαλμού, άλλαξε την απόφασή του και κατακύρωσε το γκολ. Ήρθε το 2-2 και η λύτρωση για τους ερυθρόλευκους του Πύργου, ενώ η ομάδα της Κρέστενας ξέσπασε σε διαμαρτυρίες επιζητώντας το πέναλτι!

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με διαμαρτυρίες των οργανωμένων οπαδών του Πανηλειακού οι οποίοι μπήκαν στο στίβο του γηπέδου και είχαμε διακοπή του παιχνιδιού πάνω από 5 λεπτά και όταν αποφάσισαν και πείστηκαν ότι έπρεπε να βγουν έξω,  συνεχίστηκε και έληξε το παιχνίδι.

Νωρίτερα και ενώ το σκορ ήταν 1-2, διαμαρτυρόμενοι έσπασαν 2-3 καθίσματα και τα πέταξαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Ο Πανηλειακός έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου αλλά για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν έπεισε ότι εδικαιούτο τη νίκη. Θεωρούμε ότι ο Παναγόπουλος είχε θέση νωρίτερα στον αγώνα ενώ ξεχώρισαν οι Γκουβέρος, Νιφορόπουλος, Βλαχόπουλος και φυσικά ο Μπεγλεκτσής με τα δύο γκολ που πέτυχε. Ο Ξενοφών τα έδωσε όλα και μπράβο του! Αφού γλίτωσε στο α΄ ημίχρονο ένα δεύτερο γκολ, στη συνέχεια μπορούμε να πούμε ότι αδικείται και από το σκορ! Κουτρουμπής, Αναμουρλίδης, Δαβουρλής, Μιλοσέφσκι και Μπακατσέλος ξεχώρισαν ιδιαίτερα. Με λάθη η διαιτησία του Καραβίδα.

 

Πανηλειακός: Θεοδωρακόπουλος, Στούπης (58΄ Χατζηστάμου), Γκουβέρος (82΄ Παναγόπουλος), Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Τσουκαλάς, Σκοζάι, Πλαστουργός (88΄ Χατζηαράπης), Μπεγλεκτσής, Βλαχόπουλος, Σωτηρόπουλος.

 

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Μυλωνάς, Αλεξόπουλος, Αναμουρλίδης, Μιχαλόπουλος (64΄ Στ. Ζαπάντης), Δαβουρλής, Κωνσταντόπουλος, Δημάκης, Μπάρκας (56΄ Αγγ. Ζαπάντης), Μιλοσέφσκι, Μπακατσέλος.

Παύλος Τσάμης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot