FOLLOW US: facebook twitter

Παιδιά αυτή είναι πάρα πολύ καλή

Ημερομηνία: 09-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

axtsioglou

Έχει σπουδάσει Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη. Έχει κάνει και διδακτορικό (με υποτροφία του ΙΚΥ) στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο. Έχει εργαστεί (με ερευνητική υποτροφία) στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου από το 2009 ως το 2013. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ από τον Ιούλιο του 2014 τελεί επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες. Έχει εργαστεί καί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έχει (προλάβει να) υπηρετήσει ως μέλος των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ήταν και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α΄ Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση. Τέλος (!), έχει δώσει σειρά διαλέξεων επί των εργασιακών σχέσεων και έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικές και ευρωπαϊκές νομικές επιθεωρήσεις. Και όλα αυτά τα έχει κάνει μέσα σε περίπου 12 χρόνια, αφού η Έφη Αχτσιόγλου, η νέα υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γεννήθηκε το 1985. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν διαβάζεις τα επιτεύγματα αυτού του νέου κοριτσιού, το οποίο σε τόσο νεαρή ηλικία κατάφερε να γίνει υπουργός, είναι πως ή πρόκειται για παιδί-φαινόμενο ή είναι κομματική μέχρι το κόκκαλο.

Γιατί πώς αλλιώς γίνεται κανείς, φερειπείν, μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ ή του ΑΣΕΠ; Όσο καλός και αν είναι, πρέπει να έχει τις κατάλληλες συστάσεις. Ίσως βέβαια οι συστάσεις να είναι η αναπόφευκτη συνθήκη για την ανέλιξη μίας όντως εργατικής και ικανής κοπέλας. Σε κάθε περίπτωση θα κριθεί ή οφείλει να κριθεί ακριβώς όπως όλοι οι προκάτοχοί της, από τα πεπραγμένα της, δηλαδή, στο υπουργείο. Χωρίς προκαταλήψεις, ιδεοληψίες ή ταμπού. Σαν να ήταν ένας ακόμη εξηντάρης, με λευκούς κροτάφους και γραβάτα.

Υγ: Μόλις είδα το εντυπωσιακό βιογραφικό της, θυμήθηκα αυτό που έλεγε ο Κωνσταντάρας σε μία παλιά ταινία, για κάποιον σύμβουλο υπουργού, αν δε με απατάει η μνήμη μου: «Παιδιά αυτός είναι πάρα πολύ καλός. Είναι πάρα πολύ καλός!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot