FOLLOW US: facebook twitter

Πίτα με την παρουσία του Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ημερομηνία: 02-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

node-pita-kefalogianis2

Συνεδρίαση ΝΟΔΕ Ηλείας για δασικούς χάρτες και αγροτικά θέματα

Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηλείας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στα γραφεία της στον Πύργο. Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Πολιτευτής κος. Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο Τομεάρχης του κόμματος στην Ηλεία κος. Γεώργιος Κακούρης, ο Τομεάρχης του κόμματος στην Αρκαδία κος. Μενέλαος Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κος. Χρήστος Γαβράς, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Ηλείας κος. Διονύσιος Παναγιωτάρας και μέλη της ΝΟΔΕ Ηλείας.

Θέματα προς συζήτηση ήταν οι Δασικοί Χάρτες, τα προβλήματα των αγροτών, ο προγραμματισμός εκδηλώσεων, η επίσκεψη κλιμακίων στην Ηλεία καθώς και η εκδήλωση – συνεστίαση κοπής πίτας της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας, που  θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:30, στο εστιατόριο Αίγλη, 4ο χλμ. Εθνικής Οδού Πύργου – Πατρών, στον Πύργο Ηλείας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρώην Υπουργός κος. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής της Κ.Ο. των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

node-pita-kefalogianis-1

Επιπρόσθετα έγινε ενημέρωση στο σώμα από τον Υπεύθυνο Αγροτικών Θεμάτων της ΝΟΔΕ Ηλείας κο. Κωνσταντίνο Αναγνωστόπουλο, για τους Δασικούς Χάρτες και τις Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ηλεία. Όπως τονίστηκε, σχετικά με τους Δασικούς Χάρτες, αυτοί καταρτίζονται με αεροφωτογραφίες του 1945. Έτσι ακυρώνουν ένα μεγάλο ποσοστό της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας και την επαναφέρουν στην κατάσταση που βρισκόταν στο τέλος του πολέμου, σε μια διαλυμένη οικονομία. Έχουν χαρακτηριστεί αναδασωτέες εκτάσεις περίπου 600.000 στρέμματα εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία εμφανίζονται ως αγροτικές γαίες τόσο στην αεροφωτογραφία του 1945 όσο και σε αυτή του 2008. Οι εκτάσεις αυτές έχουν εκ παραδρομής χαρακτηριστεί αναδασωτέες και απαιτείται ο αποχαρακτηρισμός τους με ευθύνη της διοίκησης και όχι του πολίτη. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα πρόκειται για ολόκληρους οικισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 105.800 στρέμματα που έχουν δηλωθεί στο Ο.Σ.Δ.Ε. από τις περιοχές των Δήμου Πύργου, Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως, έχουν κριθεί αναδασωτέα σύμφωνα με τους αναρτημένους χάρτες 34.000 ή ποσοστό 32%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος