FOLLOW US: facebook twitter

Πάσχα με οικογένεια ή με φίλους;

Ημερομηνία: 11-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Από μικρή ηλικία έχουμε συνηθίσει να περνάμε τις γιορτές σε οικογενειακά τραπέζια μαζί με όλους τους συγγενείς. Οι μεγάλες γιορτές -χριστιανικές και μη- είναι γνωστές και ως οικογενειακές γιορτές. Οι φίλοι όμως είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Ποια είναι λοιπόν η προτιμότερη λύση για να περάσετε τις ημέρες του Πάσχα; Γονείς ή φίλοι;

Με τους γονείς

Πλεονεκτήματα με γονείς

Δέσιμο.  Οι σχέσεις και οι συναισθηματικοί δεσμοί, χτίζονται με την πάροδο του χρόνου. Οι γιορτές, σας δίνουν την ευκαιρία να δεθείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα και να ζήσετε μοναδικές στιγμές.

Χαλάρωση. Οι οικογενειακές στιγμές, προσφέρουν χαλάρωση σε όλους από την καθημερινή τρέλα. Το περιβάλλον είναι συνήθως ήρεμο χωρίς εντάσεις και μπορείτε να περάσετε όμορφα και ξεκούραστα.

Αναμνήσεις. Το μέλλον δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει. Προτιμήστε να ζήσετε στιγμές με δικούς σας όσο έχετε τη δυνατότητα, καθώς τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

Μειονεκτήματα με γονείς

Κριτική. Οι δικοί σας άνθρωποι είναι οι πιο σκληροί κριτές. Τα οικογενειακά τραπέζια επιφυλάσσουν αρκετές δυσάρεστες ερωτήσεις και σπόντεςΒρήκες νύφη;», «Σαν να πάχυνες», «Άντε και του χρόνου διπλή»).

Δουλειές. Ειδικά για τις γυναίκες, δεν θα μπορέσετε να κάτσετε ήρεμα να απολαύσετε ένα τραπέζι. Αντίθετα περιλαμβάνει την ταλαιπωρία της προετοιμασίας αλλά και του μαζέματος.

Χάσμα. Οι συζητήσεις σε ένα τραπέζι είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε,  με τους παρευρισκόμενους συγγενείς, η ημέρα σας δεν θα είναι και η καλύτερη.

Με φίλους

Πλεονεκτήματα με φίλους

Κοινά σημεία. Οι συνευρέσεις με φίλους πάντα είναι ευχάριστες καθώς οι εμπειρίες σας είναι κοινές και μπορείτε να περνάτε καλά κάθε στιγμή της ημέρας.

Υπερβολές. Με φίλους τα όρια καταστρατηγούνται και μπορείτε να κάνετε κραιπάλες τόσο σε φαγητό αλλά κυρίως σε ποτό. Η εικόνα ενός μεθυσμένου συγγενή αντίθετα, στιγματίζει. Η διασκέδαση με φίλους μπορεί ακόμα να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έξοδα. Οι γιορτές με φίλους ίσως σας φανούν πιο οικονομικές. Τα έξοδα και οι υποχρεώσεις μοιράζονται μεταξύ των παρευρισκομένων. Η συνεργατικότητα έχει την τιμητική της σε κάθε πτυχή της ημέρας και αυτό ενδυναμώνει τους δεσμούς.

Μειονεκτήματα με φίλους

Πουθενά σαν τη βάση σας. Όσο άνετα νιώθετε στο σπίτι μας δεν πρόκειται να νιώσετε πουθενά. Το κρεβάτι σας περιμένει όποια στιγμή το χρειαστείτε για ξεκούραση.

Κούραση. Η βαβούρα ενός τραπεζιού με φίλους ίσως δεν είναι πια για εσάς. Μπορεί το όλο κλίμα με το χαβαλέ, τη μουσική και τις έντονες στιγμές να σας φαίνεται βαρετό και να προτιμάτε πλέον κάτι διαφορετικό.

Απρόσωπο event. Κακά τα ψέματα, οι μεγάλες γιορτές είναι και οικογενειακές. Όσο καλά κι αν περνάτε με τους φίλους σας, η οικογένεια και οι στιγμές που έχετε ήδη ζήσει είναι τα πρώτα, που θα περάσουν από το μυαλό σας.

Πηγή: flowmagazine.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot