FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Σιδηρόδρομος στη γη της Αρχ. Ολυμπίας»: Η ΓΑΙΑΟΣΕ σε συνεργασία με την Π.Δ.Ε. το Σάββατο 28 Απριλίου

Ημερομηνία: 12-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53666″ img_size=”full”][vc_column_text]Η ΓΑΙΑΟΣΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 28 Απριλίου εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος «Ο Σιδηρόδρομος στη γη της Αρχαίας Ολυμπίας» του Γεώργιου Νάθενα.

Το βιβλίο εκδίδει η ΓΑΙΑΟΣΕ στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το σχεδιασμό μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για τον Άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία με τίτλο «Αναβάθμιση Σιδηροδρομικής Γραμμής και Σταθμών στην Κατάκολου – Πύργου – Ολυμπίας και χρήσης ΤΠΕ για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής». (ΟΧΕ- ΕΣΠΑ 2014-2020).

Ειδικότερα, η έρευνα και η συγγραφή του βιβλίου συνδυάζει ιστορικά, τεχνικά, συγκοινωνιακά, ταξιδιωτικά, λαογραφικά και βιωματικά στοιχεία, αποτυπώνοντας την σημασία του Σιδηροδρόμου στην τοπική ιστορία και την πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης της κοινωνικό-οικονομικής ζωής της Δυτικής Πελοποννήσου και ιδιαίτερα του νομού Ηλείας.

Στο συλλεκτικό αυτό λεύκωμα, ο συγγραφέας κάνει εκτενή αναφορά στη σιδηροδρομική ιστορία της Δυτικής Πελοποννήσου και ιδιαίτερα του Νομού Ηλείας ενώ περιέχει σπάνιες και ανέκδοτες παλιές και πρόσφατες φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα. «Σε ότι αφορά την σχέση του σιδηροδρόμου με τη νεότερη ιστορία του Πύργου, της Ολυμπίας, της Κυλλήνης και του Κατακόλου (και του λιμένα του) υπάρχουν ειδικά κεφάλαια, με σπάνια και άγνωστα ντοκουμέντα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot