FOLLOW US: facebook twitter

Ο κόσμος του παιδιού: Το πρόβλημα ενός δωματίου γεμάτο παιχνίδια

Ημερομηνία: 27-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37218″ img_size=”full”][vc_column_text]Τα πολλά παιχνίδια δεν κάνουν καλό στα παιδιά και από το παρακάτω άρθρο θα καταλάβετε το λόγο. Το «λίγα και καλά» πρέπει να γίνει η βασική αρχή σας.

 Υπερβολικό και αφόρητο!

Ένα δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια μπορεί να είναι μη διαχειρήσιμο από ένα παιδί, ειδικά από ένα μωρό ή νήπιο. Το κάνει πιο δύσκολο να διαλέξει κάτι για να παίξει όταν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Οπότε, τι αξία έχει να υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια όταν το παιδί δε μπορεί να παίξει με αυτά; Πολλοί από εμάς έχουμε δει την εικόνα ενός παιδιού να περιφέρεται σε ένα δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια και στο τέλος να κλαψουρίζει ότι βαριέται.

Πολλοί γονείς μεταφράζουν αυτή τη βαρεμάρα σε περισσότερα παιχνίδια γιατί μπορεί να μην αρέσουν πια στο παιδί τους αυτά που ήδη έχει. Δεν φαντάστηκαν καν ότι μπερδεύτηκε από τις πολλές επιλογές.

Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τη διπλή δυσκολία να βρουν και τα παιχνίδια τους που είναι διασκορπισμένα ή βρίσκονται κάτω-κάτω στα κουτιά με παιχνίδια. Είναι αδύνατον να επικεντρωθεί σε μια δραστηριότητα όταν πρέπει να τα μαζέψουν όλα από ένα γεμάτο δωμάτιο.

Τάξη

Επίσης, τα δωμάτια γεμάτα παιχνίδια διαταράσσουν τη αίσθηση τάξης που έχει ένα παιδί. Η ευαίσθητη περίοδος ξεκινά από την γέννηση και συνεχίζει μέχρι 5 -6 ετών. Χωρίς ένα δωμάτιο τακτικό και περιποιημένο δείχνουν λίγο χαμένα.

Έτσι και η συγκέντρωσή τους και ανεξαρτησία πλήττεται. Η αίσθηση της τάξης δημιουργεί μια φυσική ευτυχία στα παιδιά. Τα βοηθά να οριοθετήσουν τον εαυτό τους στο περιβάλλον τους και να ταιριάξουν σε αυτό.

Άγχος

Η ακαταστασία που προκαλείται σε ένα γεμάτο παιχνίδια δωμάτιο, είναι πηγή άγχους. Όταν υπάρχει χώρος και όλα πάνε σε μια θέση, το δωμάτιο παραμένει τακτικό και τα μικρά αλλά και οι γονείς απαλλάσσονται από τη δυσκολία του μαζέματος αλλά και της ανεύρεσης παιχνιδιών.

Ομορφιά

Το δωμάτιο είναι πιο όμορφο και πιο ελκυστικό για τα παιδιά όταν είναι τακτοποιημένο. Αποφεύγεις να πατάς πράγματα, να ψάχνεις πράγματα και ξαφνικά να αρχίζουν ήχοι παιχνιδιών επειδή κάπου πιέζονται άτσαλα.

Η λύση είναι να απαλλαγείτε από τα πολλά παιχνίδια![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot