FOLLOW US: facebook twitter

Ο εφιάλτης της Τσεμπερούλας: Νέα κατολισθητικά φαινόμενα στο δρόμο Κρέστενας-Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 23-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53268″ img_size=”full”][vc_column_text]Κλειστός παραμένει ο δρόμος Κρέστενας – Ανδρίτσαινας στο ύψος της Τσεμπερούλας, λόγω των κατολισθήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τετάρτης. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη καθώς πρόκειται για ένα γνώριμο σημείο από την περίοδο μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, σε μια ευρύτερη περιοχή όπου η εμφάνιση των κατολισθητικών φαινομένων είναι συχνή. Χθες το πρωί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με εργολάβο, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί και να εξεταστεί ποια παρέμβαση μπορεί να γίνει στο σημείο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Καλλιθέας και των Μπαρακίτικων, Δημήτρης Μπίθας «… έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα με το κομμάτι αυτό. Ίσως δημιουργήθηκε από τις πολλές βροχές. Ήρθαν από την Περιφέρεια και μας διαβεβαίωσαν θα γίνει σύντομα παρέμβαση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δρόμο. Ο δρόμος είναι κλειστός από χθες (σ.σ. προχθές) και οι οδηγοί κινούνται από τον παραποτάμιο δρόμο, στο Πλουτοχώρι. Το πρόβλημα είναι με τη μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ. Δρομολόγιο δεν έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) και μας είπαν από την Περιφέρεια, πως σύντομα θα αποκατασταθεί. Είναι και ο καιρός δύσκολος, ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σύντομα. Θα πρέπει και το ΚΤΕΛ να πηγαίνει πλέον από τον παραποτάμιο για τη μεταφορά των μαθητών» σχολίασε ο κ. Μπίθας.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε πως «… κάνουμε προσπάθειες να αποκαταστήσουμε το σημείο της κατολίσθησης. Όσο παραμένουν οι βράχοι εκεί ο κίνδυνος είναι άμεσος και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την ακεραιότητα των πολιτών. Αύριο (σ.σ. σήμερα) συνεργείο θα προσπαθήσει να απομακρύνει τους βράχους και να δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο από αυτό που φαίνεται. Χρειάζεται υπομονή για δύο ημέρες από τους κατοίκους της περιοχής, για την αποκατάσταση» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες εργολάβος θα αναλάβει να απομακρύνει πρώτα τους μεγάλους βράχους που έχουν σταματήσει στο πρανές του δρόμου και να επανεξετάσει την κατάσταση στο σημείο με τις λασπορροές. Εκτιμάται όμως ότι θα χρειαστεί άμεσα τεχνική παρέμβαση για να μην υπάρξει εκ νέου κίνδυνος από άλλη κατολίσθηση.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1519370811953-ef77234a-1917-0″ include=”53269,53270,53271″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot