FOLLOW US: facebook twitter

Ονειρικό ταξίδι με την TerraOlympia στην Αρχαία Ήλιδα

Ημερομηνία: 11-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35768″ img_size=”full”][vc_column_text]Βράδυ με πανσέληνο στην Αρχαία Ήλιδα με την παράσταση του Γ. Βούκανου

Σε έναν ονειρικό ταξίδι μελωδιών, κίνησης, λόγου και ηχοχρωμάτων μας ταξίδεψε το βράδυ της Τρίτης στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας, η μουσική παράσταση TerraOlympia του συνθέτη Γιώργου Βούκανου. Αν και λίγη ώρα νωρίτερα είχε ξαφνική βροχόπτωση στην Αμαλιάδα και στην Ήλιδα, ο κόσμος ήρθε για να απολαύσει αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας που άνοιξε και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. Μια βραδιά το Φεγγάρι ολόγιομο φώτισε ξανά τον ουρανό όταν ξεκίνησε το έργο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χρηστοδουλόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους θεατές και ευχαρίστησε την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα. Ερωφίλλη Κόλια για την συμβολή της στο άνοιγμα του Θεάτρου, η οποία πήρε τον λόγο  και τόνισε την σημαντικότητα της εκδήλωσης και της προσπάθειας αυτής ώστε να γίνει γνωστή η ιστορία της Αρχαίας Ήλιδας και ο ρόλος της στην αρχαιότητα.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Σύγχρονου  Πολιτισμού κ. Νίκος Λένος εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, ανακοίνωσε την επίσημη στήριξη του Υπουργείου και την καλή πρακτική για τις Δράσεις του Φεστιβάλ και ιδιαιτέρως για το “Πολιτισμός Ενώνει” που προάγει τον πολιτισμό. Ο Δήμαρχος Ήλιδας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του ιδιαιτέρως τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γιώργο Βούκανο και τον τίμησε εκ μέρους του Δήμου Ήλιδας για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Το έργο ξεκίνησε με απόκοσμους ήχους και φώτα μέσα στον μύθο και οι μελωδίες  ξεχύθηκαν  στο θέατρο καθηλώνοντας  το κοινό, το οποίο συμμετείχε στην ατμοσφαιρική βραδιά. Τα κείμενα της συγγραφέως Μαίρης Βούκανου με λογοτεχνικό τρόπο συνέδεαν αρμονικά την ιστορία και τον μύθο μαζί με την εικόνα και την μουσική. Η εκφραστική αφήγηση του Χάρη Κότσιφα στα Ελληνικά και η θεατρικότητα της Χρύσας Ρώμα στα Αγγλικά, έκαναν τον λόγο ζωντανό.

Οι ταλαντούχοι μουσικοί Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος με τις ηλεκτρικές κιθάρες και τους απόκοσμους ήχους του, της Μαργαρίτας Θεοφιλοπουλου με την μελωδική τρομπέτα της που έδινε μοναδικά ηχοχρώματα, του Συμεών Κωνσταντινίδη στα Κρουστά που με τον δωρικό ρυθμό του  έφτιαχνε εικόνες, μαζί με τον συνθέτη στο πιάνο  και στα synthesizers δημιουργούσαν μοναδικές μουσικές εικόνες. Εικόνες που προβάλλονταν ταυτόχρονα στην Ορχήστρα του Θεάτρου με εξαιρετικές φωτογραφίες της Έφης Παναγοπούλου μαζί με τους Ονειρικούς Φωτισμούς του Γιάννη Αποστολόπουλου.

Οι κοπέλες της Σχολής Χορού του Πολύτεχνου Ωδείου Αμαλιάδας σαν αρχαίες Νύμφες με την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Κωνσταντζας Πρίντεζη ενθουσίαζαν σε κάθε εμφανισή τους το κοινό. Την βραδιά έκλεψε όμως το τραγούδι “Σε μια Πανσέληνο” που ερμήνευσε μοναδικά η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου η οποία με την μελωδική της φωνή και παρουσία, ερμήνευε μοναδικά το έργο. Την σκηνοθεσία υπέγραψε ο Γιάννης Κότσιφας ο οποίος μας έδωσε ένα μοναδικό οπτικοαουστικό θέαμα που θα μας μείνει αξέχαστο κάτω από το Φώς της Πανσελήνου.

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, οι Αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του «Ηλείου» Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας Λυκούργος Πολυχρονόπουλος και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι. To TerraOlympia προγραμματίζεται να συνεχίσει το ταξίδι του και την επόμενη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλα μεγάλα θέατρα,  προβάλλοντας την ιστορία του τόπου μας σε ολόκληρη την Ελλάδα.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1502435944629-db3871b8-6aa2-4″ include=”35770,35771,35772,35773,35774″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot