FOLLOW US: facebook twitter

Οι ΦΥ.ΓΑΣ στο δρυσοδάσος της Φολόης

Ημερομηνία: 13-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Περιβάλλον

Η ερασιτεχνική αθλητική-πεζοπορική ομάδα της Γαστούνης πεζοπόρησε την Κυριακή για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα βουνού

Την Παγκόσμια ημέρα του βουνού, τίμησαν δεόντως με την δικό τους τρόπο, ποιον άλλον από την πεζοπορία και την εξόρμηση στη φύση, τα μέλη της ερασιτεχνικής αθλητικής ομάδας ΦΥ.ΓΑΣ – Φυσιολάτρες Γαστούνης-  εραστές της φύσης, της πεζοπορίας και των εκδρομών . Με την βοήθεια του Νίκου Σιάκουλη, εξόρμησαν  στην Γη των Κενταύρων στο φανταστικό δρυοδάσος της Φολόης,  όπου επισκέφθηκαν το Περιβαλλοντικό Μουσείο και πεζοπόρησαν στα μονοπάτια της μάνας φύσης και των ευφάνταστων αρχαίων μύθων.

Tο δρυοδάσος της Φολόης αποτελεί σημείο αναφοράς για το δασικό πλούτο της ορεινής Ηλείας και γενικότερα της Ελλάδας. Είναι μοναδικό όχι μόνο σε ομορφιά αλλά και ιδιαιτερότητα σε όλη την Ευρώπη το αυτοφυές αυτό δάσος, σπερμοφυούς μορφής με τις θεόρατες πλατύφυλλες βελανιδιές του. Η πεζοπορία μέσα στο δάσος της Φολόης,  είχε δύο διαδρομές με αντίστοιχους οδηγούς, μιας ώρα και 30 λεπτών και δύο ωρών και 30 λεπτών διάρκειας που έγινε από το παλιό μονοπάτι μέσα από λιβάδια και φτέρες και μικρή βλάστηση. Η πορεία ήταν ελαφρώς καθοδική και οι πεζοπόροι συνάντησαν και ένα μικρό καταρράκτη ύψους 4-5 μέτρων και το ποτάμι του Ηλειακού Λάδωνα ή Σελλήει ποταμού.

Ο τερματισμός όλων  έγινε στο Περιβαλλοντικό Μουσείο όπου υπήρχε η δυνατότητα για πικ νικ ή για φαγητό στη διπλανή ταβέρνα. Μια πολύ ωραία εμπειρία για τους πεζοπόρους που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά της Ηλειακής φύσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος