FOLLOW US: facebook twitter

Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους

Ημερομηνία: 14-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

mathites-katalipsi-ileia-3

15 σχολεία σε κατάληψη στην Ηλεία – Κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας

Με μια μαζική και γεμάτη παλμό πορεία, οι μαθητές των περισσότερων λυκείων της Ηλείας πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που επιχειρούνται στο χώρο της Παιδείας και κυρίως στις πανελλαδικές εξετάσεις. Από τα περισσότερα λύκεια της Ηλείας οι έφηβοι και οι έφηβες συγκεντρώθηκαν στο λόφο του Επαρχείου στις έντεκα το πρωί και λίγο αργότερα ξεκίνησαν την πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Πύργου. Προορισμός τους το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας , όπου θέλησαν να έχουν συνάντηση με τον διευθυντή Βασίλη Δημητρέλλο.

mathites-katalipsi-ileia-6

Μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, τα Γενικά Λύκεια, Ανδραβίδας, 1ο και 2ο Αμαλιάδας, 1ο, 2ο, 3ο, και 4ο Πύργου, ΓΕΛ Καράτουλα, ΓΕΛ Κρεστένων και ΓΕΛ Λεχαινών, με πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα ξεσήκωσαν όλη την πόλη και έφτασαν στην πόρτα του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας τον οποίο και περίμεναν καθώς απουσίαζε σε σύσκεψη. Συνολικά 15 σχολεία της Ηλείας τελούν υπό κατάληψη σύμφωνα με τον κ. Δημητρέλο, όπου εξέφρασε τις απόψεις του στους μαθητές περί των καταλήψεων και αλλού διαφώνησε και αλλού συμφώνησε μαζί τους.

mathites-katalipsi-ileia-5

Ο κ. Δημητρέλος ανέφερε πως οι καταλήψεις δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα, στάθηκε στο ζήτημα της κατάργησης των επαναληπτικών πανελλαδικών το οποίο αιτιολόγησε, αν και επισήμως δεν υπάρχει ανακοίνωση του υπουργείου. Οι εκπρόσωποι των μαθητών εξέφρασαν τα προβλήματά τους για την αβεβαιότητα των πανελλαδικών, τις αλλαγές που κάθε φορά επιχειρούνται στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα προβλήματα στο κτιριακό – στεγαστικό, τις ελλείψεις σε καθηγητές ή και μέσα, όπως συμβαίνει στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού για παράδειγμα, που στεγάζεται σε λυόμενα, λείπουν καθηγητές και μουσικά όργανα, το θέμα της θέρμανσης κ.α. Ο κ. Δημητρέλλος επανέλαβε το ήδη γνωστό πως γίνεται προσπάθεια να δοθεί λύση στο κτιριακό μέσω ΕΣΠΑ σε συνεργασία με το δήμο Πηνειού.

mathites-katalipsi-ileia-4

mathites-6
Ο κ. Δημητρέλλος δεσμεύτηκε ενώπιων των μαθητών να ενημερώσει τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλο και το υπουργείο για τα αιτήματά τους.

mathites-katalipsi-ileia-2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος