Οι «Κραυγές…» στον Πύργο: Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Παύλου Ανδριά στο βιβλιοπωλείο Κορκολής
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”61885″ img_size=”full”][vc_column_text]Πλαισιωμένος από αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, κυρίως συμπατριώτες του από τον Πλάτανο και την Ολυμπία, αλλά και αναγνώστες των βιβλίων του, ο Ηλείος δημοσιογράφος και συγγραφέας Παύλος Ανδριάς, παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή το όγδοο βιβλίο του στον Πύργο. Στη «Στοά του Βιβλιοπωλείου Κορκολή» το κοινό «γνώρισε» το μυθιστόρημα «Κραυγές στην Παγωμένη Λίμνη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος. Μια ιστορία που εμπνεύστηκε ο συγγραφέας λοιπου εκτυλίσσεται σε μια κλειστή κοινωνία, σ’ ένα μαγευτικό χωριό του Λακωνικού κόλπου που οι Θεοί του Ολύμπου το επέλεξαν ως επίγειο παράδεισο, μια έκρηξη ζήλιας ήταν αρκετή για να αλλάξει τις ζωές όλων. Κι εκείνο το καταραμένο βράδυ, τελείωσαν όλα… Κανένα στόμα δεν τόλμησε να μιλήσει, κανένας δεν βρήκε τη δύναμη να πει την αλήθεια, μέχρι που οι «κραυγές» πάγωσαν τις καρδιές όλων, ακόμα και τη λίμνη των θαυμάτων…
Στο πάνελ τον συγγραφέα παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, που έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία του Παύλου Ανδριά, στη δημοσιογραφία και συγγραφή βιβλίων, αλλά και στο πόσο η σχέση του με την γενέτειρά του – τον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας – και την ευρύτερη περιοχή, έχουν επηρεάσει στην καριέρα του. Ο κ. Γεωργακόπουλος βαθύς γνώστης του συγγραφικού έργου του κ. Ανδριά, καθώς έχει παρουσιάσει και τα επτά βιβλία του δημιουργού, αναφέρθηκε στο λογοτεχνικό ύφος το οποίο αποτυπώνεται στα έργα του.
Ο δημοσιογράφος και φιλόλογος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος παρουσίασε τις «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη», επισημαίνοντας σημεία από τον τρόπο γραφής του Παύλου Ανδριά, σε ότι αφορά την εναλλαγή των διαλόγων με την αφήγηση, τα κοινωνικά ζητήματα που περνά και θέτει ουσιαστικά στον αναγνώστη.
Ο συγγραφέας από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε το κοινό που παραβρέθηκε στην παρουσίαση αυτή, μίλησε για το βιβλίο του, παρουσίασε τραγούδια που έγραψε ο Νάσος Κονίτσας εμπνευσμένος από το μυθιστόρημα, όπως το «Κραυγή» και υπέγραψε δεκάδες αντίτυπα στους θαυμαστές του, πάντα στο χώρο της στοάς Φίτσιου, που αποδείχθηκε εξαιρετικά φιλόξενος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]