FOLLOW US: facebook twitter

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις εργατικές κατοικίες του πρώην ΟΕΚ.

Ημερομηνία: 01-06-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”18181″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας κ. Α. Νεφελούδης  αναφέρθηκε αναλυτικά  στην οριστική παραχώρηση εργατικών κατοικιών, τις ευνοϊκές ρυθµίσεις  ληξιπρόθεσµων ή µη οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας-  οικισµών τέως ΟΕΚ και τη νέα µειωµένη ενιαία τιµή παραχωρούµενης κατοικίας, που εφαρμόζεται πανελλαδικά, για να μπορέσουν οι κάτοχοί τους να αποπληρώσουν τις κατοικίες τους.

Σε αυτούς τους οικισμούς που είναι προ του ’96  οι δικαιούχοι θα πληρώσουν αρκετά λιγότερα χρήματα μετά τον καθορισμό στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (από 735ευρώ/τ.μ. που ήταν ο μέσος όρος) της ενιαίας τιμής που ισχύει πλέον.

Διαβεβαίωσε ότι όσοι έχουν αποπληρώσει το σπίτι τους και δεν έχουν πάρει ακόμα οριστικό παραχωρητήριο θα έχουν επιστροφή χρημάτων ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπεται συμψηφισμός και αναπροσαρμογή των μηνιαίων δόσεων με βάση τη νέα τιμή.

Πέραν αυτή της ονομαστικής μείωσης υπάρχει και γενναία αύξηση των δόσεων που πλέον φθάνουν στις 360, από 240, ενώ υπάρχουν και ειδικές ρυθμίσεις (εκπτώσεις) σε συνταξιούχους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες με προστατευόμενα μέλη, οικογένειες με ΑμεΑ, χήρους-χήρες, οικογένειες με 3-4 παιδιά κ.α.

Μάλιστα ο κ. Νεφελούδης και ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για σκανδαλώδεις αποφάσεις και υπερβάσεις προϋπολογισμών από όσους χειρίζονταν τα θέματα της εργατικής κατοικίας τα προηγούμενα χρόνια που επιβάρυναν τους δικαιούχους με κόστη που προέρχονταν από τις υπερβάσεις που σημειώνονταν κατά την κατασκευή των εργατικών κατοικιών.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Πετρόπουλος έφερε το Ηλειακό χωριό – όπου είχε παραβρεθεί και ο ίδιος το ’89-90 στην τελετή παράδοσής του- που όπως είπε αφέθηκε στην τύχη του.

Παράλληλα ο κ. Νεφελούδης, εξειδικεύοντας το θέμα με στοιχεία από την Ηλεία, τόνισε ότι «στον Πύργο υπάρχουν 320 τέτοιες εργατικές κατοικίες που εντάσσονται στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, άλλες έχουν εξοφληθεί και άλλες έχουν πολύ μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες και που τις χρεώθηκαν με την απίθανη τιμή των 835,22 ευρω το τ.μ.

Όπου δεν έχουν δοθεί οριστικά παραχωρητήρια θα δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, θα μπορεί όπου υπάρχουν κατασκευαστικά προβλήματα θα παρεμβαίνει ο τέως ΟΕΚ, όχι σε αυτές τις ζημιές που έγιναν με το πέρασμα του χρόνου, αλλά στο αν τηρήθηκαν σωστά όσα προέβλεπε η παράδοσή τους. Εργατικές κατοικίες ωστόσο υπάρχουν και στην Κρέστενα και στον Ηλειακό κάμπο, θα εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις. Τέλος ξεκαθάρισε ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν αφορούν δάνεια από τον ΟΕΚ μέσω τραπεζών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot