FOLLOW US: facebook twitter

Οδοιπορικό στην ιστορία και τον μύθο της Ηλείας: Το ατμοσφαιρικό «TerraOlympia» αύριο στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας

Ημερομηνία: 07-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34662″ img_size=”full”][vc_column_text]Ένα ατμοσφαιρικό μουσικό Οδοιπορικό στην Ιστορία και τον μύθο της Ηλείας με τίτλο TerraOlympia, θα παρουσιάσει ο μουσικοσυνθέτης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας  Γιώργος Βούκανος. Την επόμενη της πανσελήνου, με το φεγγάρι ακόμα ολόγιομο, αυριο  Τρίτη στις 9.30 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αρχαιότητα έως σήμερα θα παρουσιαστούν ορχηστρικά θέματα που θα ερμηνεύσει τόσο ο ίδιος ο συνθέτης στο πιάνο, καθώς και οι μουσικοί  Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου στην τρομπέτα,  Συμεών Κωνσταντινίδης στα κρουστά.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύει η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου. Τα κείμενα και οι στίχοι είναι της Μαίρης Βούκανου, και την επιμέλεια της κίνησης έχει η Κωνστάντζα Πρίντεζη με την Σχολή χορού από το Πολύτεχνο Ωδείο Αμαλιάδας.  Το Video – Artκαι οι φωτογραφίες είναι της  Έφης Παναγοπούλου και ο σχεδιασμός φωτισμού είναι του Γιάννη Αποστολόπουλου. Αφηγήσεις Χάρης Κότσιφας και Χρύσα Ρώμα. Την Σκηνοθεσία της παραστασης υπογράφει ο Χάρης Κότσιφας.

Την Τρίτη 8 Αυγούστου και ώρα 21:15 για 3η συνεχόμενη χρονιά ανοίγει το Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας  με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας για να το απολαύσουν οι επισκέπτες σε μια μουσική αλλά και συνάμα  ονειρική νύχτα με Πανσέληνο , σε μια οπτικοακουστική παράσταση εμπνευσμένη από το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «η  Ηλεία στο πέρασμα των αιώνων».

Το Terra Olympia, είναι ένα ορχηστρικό έργο που  ξεκινάει από το Μύθο, την ιστορία και επεκτείνεται  σε όλη την περιοχή στα ιστορικά μνημεία. Η Αρχαία Ήλιδα, η Αρχαία Ολυμπία, το Κάστρο Χλεμούτσι και άλλες μοναδικές ομορφιές του νομού μας παρουσιάζονται  μουσικά και ο θεατής έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει με την φαντασία του στις μουσικές εικόνες που παρουσιάζει ο συνθέτης .Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το έργο αυτό  θα κυκλοφορήσει και σε CD και θα παρουσιασθεί ολοκληρωμένο και τον χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot