FOLLOW US: facebook twitter

Οδηγίες προς μελισσοκόμους για κυψέλες διαχείμασης

Ημερομηνία: 08-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

melisokomoi

Από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας- Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γίνεται γνωστό στους μελισσοκόμους ότι πρέπει να δηλώσουν τις κυψέλες διαχείμασης το αργότερο μέχρι 31/12/2016 στην εν λόγω Υπηρεσία. Η καταγραφή των έτοιμων για διαχείμαση κυψελών πρέπει να γίνει από όλους τους μελισσοκόμους – κάτοχους μελισσοκομιών βιβλιαρίων, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Επίσης, σύμφωνα με το νέο τριετές πρόγραμμα μελισσοκομίας για τα έτη 2017 -2019, προβλέπεται η υλοποίηση των εξής δράσεων:

Α. Δράση 3.1 «Εξοπλισμός νια την διευκόλυνση των μετακινήσεων»

Στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών κατά το χρονικό διάστημα από την 1π Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως και την 2Qn Μαρτίου του επόμενου έτους.

Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια: α) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 κυψελών.

β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ μέχρι την λήξη του κάθε ετήσιου προγράμματος, δηλ. μέχρι την 31 π Ιουλίου του έτους του προγράμματος.

γ) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στην Υπηρεσία μας από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Το ποσοστό αντικατάστασης θα ανέρχεται μέχρι και το 10% των κατεχόμενων κυψελών ανά μελισσοκόμο και η σχετική αίτηση – δήλωση συμμετοχής θα υποβληθεί μετά την δημοσίευση της σχετικής απόφασης.

Β. Δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»

Στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον, κατά το χρονικό διάστημα από την In Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως την 2Qn Μαΐου του επόμενου έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια:

α) Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ) ως επαγγελματίες αγρότες.

β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξίας της παραγωγής τους να είναι 8.000 €.

γ) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ μέχρι την λήξη του κάθε ετήσιου προγράμματος, δηλ. μέχρι την 31 η Ιουλίου του έτους του προγράμματος.

δ) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στην Υπηρεσία μας από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

ε) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης για συμμετοχή στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» στην Υπηρεσία μας για τις επόμενες μετακινήσεις των μελισσοσμηνών τους, δηλαδή να ενημερώνουν την ΔΑΟΚ πριν την μετακίνησή τους

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Υπηρεσίας μας ή στο τηλέφωνο 26213 60132.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot