FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Ολυμπιακός Ζ. 3-0: Βλέπει ξανά τελικό

Ημερομηνία: 01-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ο Φώτης Παναγόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο γκολ και μια ασίστ.

 

Ο Ξενοφών νίκησε 3-0 τον Ολυμπιακό Ζαχάρως στην Κρέστενα και είναι πλέον με το ενάμισι πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας, εκεί που βρέθηκε τόσο το 2015 όσο και πέρυσι, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. Μια κλάση ανώτερος στο χθεσινό παιχνίδι, μπήκε δυνατά από την αρχή και μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπακατσέλος έδωσε ασίστ στο Φώτη Παναγόπουλο που με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους. Στο 7΄ όταν σουτ του Μιλοσέσκι απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλογήρου και στην εκτέλεση με νέο σουτ ο Ντέγιαν απέτυχε να διπλασιάσει το σκορ, αφού ο Καλογήρου απέκρουσε τυχαία με τα πόδια. Ο ίδιος ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού στο 9΄ απέκρουσε σουτ του Φώτη Παναγόπουλου. Στο 22΄ είχαμε χαμένη ευκαιρία από πλευράς Ολυμπιακού, με  το νεαρό Σωτηρόπουλο να σουτάρει από κοντά αλλά απέκρουσε  ο Κουτρουμπής.

Στο 30ο λεπτό έγινε το 2-0 όταν ο Φώτης Αλεξανδρόπουλος εντελώς μόνος βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Παναγόπουλος κατελόγισε πέναλτι που αξιοποίησε με ωραίο χτύπημα ο Φώτης Παναγόπουλος, ο οποίος έτσι αποδείχτηκε πρόσωπο του αγώνα.

Ακολούθησε παιχνίδι κέντρου, ώσπου στο 44΄ ο Αναμουρλίδης έσπρωξε το Σωτηρόπουλο μέσα στην περιοχή, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής αγνόησε την παράβαση, μέσα σε θύελλα διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους.

3-0 στο 54΄

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πάλι με διάθεση και στο 54΄ καθάρισαν οριστικά το παιχνίδι, όταν ο Φώτης Παναγόπουλος με ωραία πάσα βρήκε το Γαλανόπουλο που βγήκε τετ-ατετ και πλάσαρε με επιτυχία γράφοντας το 3-0.

Ο Ξενοφών είχε κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Στο 65΄ όταν ο Μιλοσέσκι παρενεβλήθη από θέση οφσάιντ, πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε σωστά από το βοηθό Σφυρή. Στο 68΄ ο Σάββας Αντωνόπουλος είχε επίσης μια καλή ευκαιρία αλλά το σουτ απέκρουσε ο Καλογήρου και στο 90΄ ο Μιλοσέσκι από καλή θέση είχε απευθείας φάουλ, άουτ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 83΄, όταν ο Μπιμπής με φάουλ βρήκε αμαρκάριστο τον προωθημένο Φώτη Αλεξανδρόπουλο, που μόνος με τον τερματοφύλακα πλάσαρε άουτ.

Οι διακριθέντες

Κοντολογίς, ανώτερος ο Ξενοφών σε όλες τις γραμμές πήρε το παιχνίδι με καθαρό σκορ, ενώ ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες. Κορυφαίος ο Φώτης Παναγόπουλος και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Μιλοσέσκι, Μπακατσέλος, Γαλανόπουλος, Μυλωνάς και Πλατανίτης.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε πλήρως, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα ενώ ήταν φανερή η απουσία του τιμωρημένου Γκούσκου από τη μεσαία γραμμή. Από τους παίκτες, ξεχώρισαν ο τερματοφύλακας Καλογήρου, πάλεψε ο Φώτης Αλεξανδρόπουλος παρά τα λάθη του, ο νεαρός Σωτηρόπουλος και ο Μπιμπής. Τον διαιτητή Παναγόπουλο βαρύνει η περίπτωση πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό. Καλοί οι βοηθοί Σφυρής και Κορδάτος. Τον αγώνα παρακολούθησαν 250 φίλαθλοι, πολλοί από τους οποίους από τη Ζαχάρω.

 

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Μυλωνάς, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης (67΄ Γ. Παναγόπουλος), Δημάκης, Π. Κουτσογιαννάκης (80΄ Αλεξόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Γαλανόπουλος (61΄ Αντωνόπουλος), Φ. Παναγόπουλος (80΄ Τ. Κουτσογιαννάκης), Μιλοσέσκι, Μπακατσέλος.

Ολυμπιακός Ζ.: Καλογήρου, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Φ. Αλεξανδρόπουλος, Νικολόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Σωτηρόπουλος, Α. Αλεξανδρόπουλος (32΄ Ρηγόπουλος), Έλιοτ, Μπιμπής, Οικονομίδης (64΄ Κουρούβανης).

Παύλος Τσάμης

Φωτογραφία: Βαγγέλης Δημητρόπουλος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot