FOLLOW US: facebook twitter

Νόμιμη και ομοιόμορφη επιτήρηση

Ημερομηνία: 09-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”972″ img_size=”full”][vc_column_text]Με αφορμή κάποιους ψιθύρους που κυκλοφόρησαν για ελαστική επιτήρηση σε κάποια αίθουσα εξεταστικού κέντρου των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Κρανίτης μας έστειλε την παρακάτω επιστολή την οποία δημοσιεύουμε χωρίς ωστόσο να πιστεύουμε ότι οι επιτηρητές δεν αντιμετωπίζουν το θέμα που θίγεται με τη δέουσα ευαισθησία.

«Κύριε Δ/ντή, όπως γνωρίζετε, από χθες άρχισαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν ποιοι από τους υποψηφίους  θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο και ποιοι θα μείνουν εκτός ‘’νυμφώνος’’ και γι’ αυτό αποτελούν το σημαντικότερο σταθμό της ζωής τους και της εκπαιδευτικής τους πορείας.

Τις ημέρες των εξετάσεων, γονείς και μαθητέςκαταλαμβάνονται από άγχος . Δύσκολα μπορεί να τους πείσει κάποιος, ότι το άγχος και η αγωνία μόνο κακό κάνουν, όταν γνωρίζουν ότι η εισαγωγή ή όχι ενός υποψηφίου παίζεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια και πολλές φορές σε αστάθμητους παράγοντες.

΄Ενας από αυτούς τους αστάθμητους παράγοντες, έχει σχέση με την ποιότητα της  επιτήρησης  των διαγωνιζομένων. Αν π.χ. σε ένα κέντρο η επιτήρηση είναι χαλαρή κι επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ των υποψηφίων, αυτό θα βλάψει και θα αδικήσει εκείνους που έτυχαν αυστηρής και νόμιμης  επιτήρησης.

Είναι γεγονός, ότι οι υπεύθυνοι των εξεταστικών κέντρων γνωρίζουν τη σημασία του εν λόγω παράγοντα, στην προσπάθεια για εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στους υποψήφιους και λαμβάνουν ανάλογα μέτρα. Καλό όμως είναι,να θυμόμαστε και το Χότζα , ο οποίος προκειμένου να προστατέψει τη γυάλινη μπουκάλα, έδερνε το γιό του πριν τη σπάσει.

Οι επιτηρητές ασκούν δύσκολο και λεπτό έργο. Είναι μεγάλη η ευθύνη που τους αναθέτει η πολιτεία  κι εξαιρετική η εμπιστοσύνη που τους δείχνει.Δεν παρακολουθούν απλά μήπως παρανομήσει κάποιος διαγωνιζόμενος, αλλά είναι υποχρεωμένοι να δημιουργούν ήπιο παιδαγωγικό κλίμα,το οποίο θα  βοηθήσει να αποβάλουν το άγχος τους και να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων  τους».

Κρανίτης  Δημήτριος , Επίτιμος Σχολ. Σύμβουλος Α/θμιαςΕκπ/σης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot