FOLLOW US: facebook twitter

Να παρθούν άμεσα μέτρα για το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 15-02-2017 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μεγάλες οι ελλείψεις ενώ εδώ και 10 μέρες δεν έχει καν θέρμανση

Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε αναλώσιμα υλικά, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των δραστικών περικοπών των κονδυλίων για την Υγεία, που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, το Νοσοκομείο Κρεστένων και γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας στον Νομό δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες και μεγάλα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής – ιδιαίτερα στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.                        Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικά ακολουθούμενης πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολιτική συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της Υγείας.

Ακόμα εντονότερο  είναι το πρόβλημα στο Κ.Υ Ανδρίτσαινας αφού εδώ και πάνω από 10 ημέρες δεν έχει θέρμανση, καθώς δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα  χρήματα για το 2016 στον προμηθευτή πετρελαίου.Μάλιστα το γεγονός αυτό συμβαίνει  σε μια εποχή και σε μια περιοχή όπου οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολύ χαμηλές αφού το Κ.Υ  βρίσκεται σε υψόμετρο 780 μέτρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γιατροί να προσπαθούν να εξετάσουν με απαγορευτική θερμοκρασία τους ασθενείς.

Επίσης είναι αισθητή η έλλειψη προσωπικού αφού το Κ.Υ στελεχώνεται μόνο από 3 ιατρούς, έναν παθολόγο και έναν παιδίατρο ενώ ο τρίτος είναι με απόσπαση στο Νοσοκομείο του Πύργου . Οι ίδιοι γιατροί καλούνται να κάνουν τέσσερις εφημερίες το μήνα και στο Γ.Ν Πύργου, επίσης δεν υπάρχει διοικητικό προσωπικό με αποτέλεσμα και αυτόν τον ρόλο να των παίζουν οι γιατροί.  Γνωστό είναι ότι για μεγάλο χρονικό  διάστημα το Κ.Υ Ανδρίτσαινας δεν έχει ασθενοφόρο.

Η παραπάνω κατάσταση στις δομές του Κ.Υ Ανδρίτσαινας είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που στόχο έχει να υπερασπίσει την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων κατευθύνοντας κεφάλαια, που περικόπτει από τις κοινωνικές υπηρεσίες και την κοινωνική πολιτική, συρρικνώνοντας επικίνδυνα τις δομές στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και υγείας.

Να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα στον προμηθευτή ώστε να έχει θέρμανση το Κ.Υ .

Πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε

-Την πλήρη κάλυψη του Κ.Υ  με το απαραίτητο μόνιμο, ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό με βάση τις ανάγκες  των κατοίκων.

-Τη χορήγηση των αναγκαίων ασθενοφόρων, και την κάλυψη τους με το απαραίτητο πλήρωμα ασθενοφόρων.

-Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στο προσωπικό του ΚΥ από τις εφημερίες.

-Την εξασφάλιση της σίτισης του εφημερεύοντος προσωπικού στο ΚΥ».

Νίκος Γκότσης

 Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων