FOLLOW US: facebook twitter

Νέο πρόγραμμα αγροτικής προστασίας από παγετό και χαλάζι-Άνοιξε η πρόσκληση και στη Δυτική Ελλάδα

Ημερομηνία: 26-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56995″ img_size=”full”][vc_column_text]Με πρόγραμμα ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούμενο και από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), ενισχύεται η προστασία των καλλιεργειών από καιρικά φαινόμενα που προκαλούν καταστροφές και σοβαρές ζημιές στα αγροτικά προϊόντα.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής στήριξης (ενίσχυσης) για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή, ώστε να επιτραπεί στις εκμεταλλεύσεις να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων τους και συνεπώς τη θέση τους στην αγορά.

Το καθεστώς εφαρμόζεται για τα συστήματα ενεργητικής προστασίας, των καλλιεργειών από τον παγετό για καλλιέργειες εσπεριδοειδών, για το χαλάζι όσον αφορά καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προστασία από το χαλάζι και βροχή για τις καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου. Ήδη χθες η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υπαχθούν στο καθεστώς ενίσχυσης, υποβάλλουν αίτηση στήριξης (φάκελος υποψηφιότητας) μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) μέχρι και τις 25 Ιουνίου του 2018.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot