FOLLOW US: facebook twitter

Νέος κύκλος έντασης στο Γ.Ν. Αμαλιάδας: Ζητούν ανάκληση της απόφασης μετακίνησης Παθολόγου στο Ρίο

Ημερομηνία: 13-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Οργισμένη αντίδραση από το Δήμαρχο Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλο

Δεν βρίσκει την ηρεμία που του πρέπει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, για να ακολουθήσει το ρυθμό του προς την αναβάθμιση. Λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, πως δεν κλείνει, δεν υποβαθμίζεται, η απόφαση του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Δημήτρη Κωστακιώτη για την τρίμηνη μετακίνηση παθολόγου στην Πάτρα, ανοίγει ένα νέο κύκλο έντασης…

Η απόφαση που έφτασε χθες στα γραφεία της διοίκησης του Γ.Ν. Αμαλιάδας, προκάλεσε μεγάλη ένταση στο νοσοκομείο και οι κινήσεις αντίδρασης από την πλευρά του δήμου ήταν άμεσες. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε πως «… η απόφαση αυτή ήρθε σήμερα στο νοσοκομείο και εγκρίνεται η μετακίνησή της η οποία κατά την απόφαση θα πρέπει να ισχύσει από την 1η Μαΐου και για τρεις μήνες, για κάλυψη εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών, ενώ παραπάνω στο έχοντας υπόψιν αναφέρει «μετά από αίτηση ιατρού». Δηλαδή ήξερε η γιατρός που δουλεύει στην Αμαλιάδα, ότι έχουν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες και για αυτό το λόγο ζήτησε να μετακινηθεί στην Πάτρα. Είναι δυνατόν να μας δουλεύουν;» είπε οργισμένα ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

«Πριν ένα μήνα είχε έρθει ο υπουργός και είπε ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας. Ότι θα βοηθήσει το νοσοκομείο να προσλάβει και έναν καρδιολόγο και έναν αναισθησιολόγο και ετοιμάζουν την προκήρυξη. Πέρυσι το νοσοκομείο με προκήρυξη προσέλαβε δύο παθολόγους, ο ένας δεν παρουσιάστηκε καθόλου, πήγε κατευθείαν στον Πύργο και παίρνουν και τον δεύτερο σήμερα να τον πάνε στην Πάτρα. Όταν τον διευθυντή της Παθολογικής τον έχουν και κάνει εφημερίες στον Πύργο. Αν θέλουν να το κλείσουν να βγουν ευθαρσώς και να πουν «η πολιτική μας λέει να κλείσουμε το νοσοκομείο. Φτάνει πια, αυτή η απόφαση πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Δεν τη δεχόμαστε. Αυτή είναι η άποψη της δημοτικής αρχής και θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο να γίνει σεβαστή» συμπλήρωσε σε όλους τους τόνους ο δήμαρχος Ήλιδας.

Όπως επισήμανε έχει ήδη ενημερώσει το γραφείο του υπουργού, το διοικητή της 6ης ΥΠΕ που απουσίαζε και δηλώνει άγνοια επί του θέματος, αλλά και τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, ελπίζοντας πως άμεσα θα ανακληθεί η απόφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστας Τσαούσης επισήμανε πως μπορεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου να έχει ανάγκες, αλλά δεν παύει να έχει επίσης μεγάλες ανάγκες το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. «Χρησιμοποιούν το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, λόγω των κενών θέσεων, για να ικανοποιούν προφανώς ρουσφετολογικές μετακινήσεις. Διαφορετικά ή ο υπουργός ψεύδεται ή οι εγκάθετοι της κυβέρνησης παίζουν παιχνιδάκια στην πλάτη του υπουργού. Θα πρέπει να μας απαντήσουν ποιος παίζει τι ρόλο. Προφανώς μας έχουν περάσει για ιθαγενείς που μας πουλάνε παραμύθι, μας λένε ότι δεν θα κάνουν μετακινήσεις και μετά από λίγες μέρες κάνουν μετακινήσεις» και ζήτησε να απαντήσουν για το θέμα η 6η ΥΠΕ και ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, αν ψεύδεται ή όχι ο υπουργός.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Σπύρος Τζουλέκης στάθηκε στην επισήμανση της απόφασης μετακίνησης «για έκτακτες μελλοντικές ανάγκες»… «Πως ξέρουμε ότι θα προκύψουν τέτοιες ανάγκες μέσα στο μήνα» σχολίασε αναζητώντας την πιθανή δικαιολόγηση της απόφασης αυτής. «Είναι φως φανάρι ότι μας κοροϊδεύουν και χρησιμοποιούν την Αμαλιάδα, δήθεν ότι διορίζουν γιατρούς, οι οποίοι είτε δεν έρχονται καθόλου, είτε μετακινούνται άμεσα. Είναι μια μεθόδευση για να κλείσουν το νοσοκομείο. Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν έτσι. Δεν μπορεί να ταλαιπωρείται ο κόσμος επειδή το θέλουν αυτοί» δήλωσε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot