FOLLOW US: facebook twitter

Νέοι πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας Μυρσίνης

Ημερομηνία: 01-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

neoi-prosfyges1

26 άτομα στην πλειοψηφία τους παιδιά έφτασαν χθες

Με δεδομένο ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Μυρσίνη, χθες έφτασε με τουριστικό λεωφορείο νέα ομάδα. Συνολικά αφίχθησαν 26 άτομα στην πλειοψηφία τους παιδιά. Πρόκειται για Σύριους πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτέμβρη και προωθήθηκαν στην περιοχή της Ηλείας.

neoi-prosfyges4

Λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι πέρασαν την πύλη του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων οι 26 Σύριοι. Ήδη στο κέντρο υπήρξε κινητικότητα με ομάδα καταγραφής από την 117 ΠΜ Ανδραβίδας και προσωπικό της Αστυνομίας που φρουρούσε το χώρο. Τους νέους πρόσφυγες υποδέχθηκαν ο υπεύθυνος των εθελοντών Γιώργος Αγγελόπουλος και ο εκπρόσωπος των κατοίκων προσφύγων. Από τους 26 οι δέκα είναι ενήλικες και οι 16 παιδιά από νηπιακή ηλικία έως πρόσφυγες.

neoi-prosfyges2

Μια από τις γυναίκες που έφτασαν χθες στο κέντρο είναι έγκυος και φαίνεται πως ακόμα ένα παιδί προσφύγων θα γεννηθεί στη Μυρσίνη.

neoi-prosfyges5

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 26 πρόσφυγες ανήκουν σε ομάδα που πέρασε από την Τουρκία στη Μυτιλήνη στις 10 Σεπτεμβρίου. Καθώς πρόκειται για οικογένειες με πολλά παιδιά αποφασίστηκε η μεταφοράς τους στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης που ενδείκνυται για τέτοιες περιπτώσεις.

Μετά την καταγραφή και τον έλεγχο που έγινε από τους αρμόδιους, οι 26 νέοι πρόσφυγες τακτοποιήθηκαν στα διαμερίσματά τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος