FOLLOW US: facebook twitter

Μπλόκο στους πλειστηριασμούς

Ημερομηνία: 11-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συμβολαιογράφοι και «Κίνημα ενάντια στα μνημόνια» δεν επέτρεψαν να «χτυπηθεί» η πρώτη κατοικία στην Αμαλιάδα

Έτοιμοι να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς και στην Ηλεία, δηλώνουν οι πολίτες – μέλη, του Κινήματος Ενάντια στα Μνημόνια, που εν μέσω καταιγίδας που πλήττει την κοινωνία, επαναδραστηριοποιούνται δυναμικά για να προστατέψουν την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, την περιουσία του λαού.

Χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια της Αμαλιάδας απέκλεισαν την είσοδο για την υπόθεση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας επαγγελματία της περιοχής, που βασίστηκε στο ΕΣΠΑ, πήρε δάνεια από τις τράπεζες και ουσιαστικά «κρεμάστηκε» από την ασυνέπεια του κράτους, με αποτέλεσμα να βγει στο σφυρί το σπίτι του. Όμως αποτρεπτικά λειτούργησε και ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων Ηλείας που δεν δέχθηκε να γίνει ο πλειστηριασμός σταματώντας εκεί ουσιαστικά όποια κίνηση…

Μέλη του Κινήματος Ενάντια στο Μνημόνιο, της ΛΑΕ, συλλογικοτήτων και ενεργοί πολίτες, αλλά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης, βρέθηκαν δυναμικά λίγο πριν από τις τέσσερις το μεσημέρι της Τετάρτης στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Αμαλιάδας για να μπλοκάρουν τις διαδικασίες. Και άσχετα από την εξέλιξη δήλωσαν πως θα είναι παρόντες σε όποια περίπτωση κληθούν να υπερασπιστούν πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, είτε στον Πύργο είτε στην Αμαλιάδα, είτε όπου αλλού χρειαστεί στην Ηλεία. Αρκεί να ενημερωθούν από τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Επαναδραστηριοποιείται το Κίνημα ενάντια στα Μνημόνια

Όπως είπε το μέλος του Κινήματος Ενάντια στα Μνημόνια, Γιώργος Δούνιας, «… βρεθήκαμε εδώ για να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό ακινήτου, συνάδελφού επαγγελματία. Μπλοκάραμε την είσοδο των δικαστηρίων αλλά στη συνέχεια μάθαμε ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός δεν έγινε καθώς δεν πήρε άδεια από το Σύλλογο Συμβολαιογράφων. Ενημερώνουμε τον κόσμο ότι ως «Κίνημα ενάντια στο μνημόνιο» πως σε κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, σε επαγγελματίες και εμπόρους, θα είμαστε εκεί για να τον αποτρέψουμε. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στο κίνημα, να το ενδυναμώσουν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα σπίτια μας να τα πάρουν οι τράπεζες και η κυβέρνηση.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εξελέγη με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και βλέπουμε ότι όχι μόνο ξεπουλάνε τη χώρα, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τις υποδομές, αλλά πάνε να πουλήσουν και τις περιουσίες των πολιτών. Θα μας βρουν μπροστά τους, δεν θα αφήσουμε κανέναν να αγγίξει τα σπίτια των πολιτών».

Το μέλος της Λαϊκής Ενότητας Ηλείας, Γιάννης Καραμάνης, από την πλευρά του τόνισε πως «… είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία. Ο σύλλογος των συμβολαιογράφων δεν έδωσε άδεια για να γίνει ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κινδυνεύουμε από μια κυβέρνηση που υποσχόταν το περίφημο «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Κάτι που ξεχάστηκε πολύ γρήγορα όταν οι καρέκλες ήταν πιο ισχυρές από την αντιπολιτευτική διάθεση και πρόθεση. Εμείς θα είμαστε εδώ με συλλόγους, συλλογικότητες, πολιτικές κινήσεις, πολιτιστικούς συλλόγους να υπερασπιστούμε τη λαϊκή κατοικία.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που ξεπουλά τη λαϊκή περιουσία, τη ώρα που δεν δίνει τη δυνατότητα να εξαγοραστούν στην ίδια τιμή από τους ιδιοκτήτες τα σπίτια και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς η λαϊκή περιουσία κινδυνεύει. Όλοι θα πρέπει να υπερασπιστούν τη λαϊκή περιουσία και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον κάθε πλειστηριαζόμενο. Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε αυτό που συμβαίνει»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot