FOLLOW US: facebook twitter

Μπλόκο από τους αγρότες στις 23 Γενάρη στο Λατίφι

Ημερομηνία: 09-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

oash

Το πλαίσιο διεκδίκησης των αιτημάτων των αγροτικών κινητοποιήσεων από την ΟΑΣΗ

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της μαζικής πανελλαδικής σύσκεψης που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για στήσιμο μπλόκων σε επιλεγμένα σημεία.
Στον νομό μας η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι μέλη της καλούν τους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στο στήσιμο μπλόκου την Δευτέρα 23 Γενάρη στην θέση Λατίφι Αμαλιάδας.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΑΣΗ περιγράφει το πλαίσιο διεκδίκησης των κινητοποιήσεως αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο νέος γύρος των αγροτικών κινητοποιήσεων, έχει ως στόχο να αντιπαλέψει την αντιαγροτική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όλων αυτών που στηρίζουν την πολιτική των μνημονίων, της Ε.Ε. και της ΚΑΠ, που θέλει να μας πετάξει έξω από τα χωράφια μας:

  • Με την φορολογική επιδρομή, και το διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή από 13% σε 26%. Οι αγρότες διεκδικούν να φορολογούνται για το πραγματικό καθαρό εισόδημά τους και να καταργηθούν τα τεκμήρια. Το αφορολόγητο όριο να είναι 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον του αφορολόγητου ορίου αγροτικό εισόδημα, με συντελεστή φορολόγησης κλιμακούμενο έως 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα, να μην υπάρχει υποχρέωση διατήρησης λογιστικών βιβλίων για τους αγρότες που έχουν μέχρι 40.000 ευρώ τζίρο.
  • Με την ασφαλιστική ληστεία, που συντελείται με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, σταδιακά μέχρι το 2022, και τη μείωση των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αναγκάζονται να καλλιεργούν, αφού δεν μπορούν να ζήσουν με την εξευτελιστική σύνταξη του ΟΓΑ.
  • Με την άρνηση και τις καθυστερήσεις του ΕΛΓΑ, με εντολή της κυβέρνησης, ν’ αποζημιώσει δεκάδες χιλιάδες αγρότες σ’ όλη τη χώρα για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν η παραγωγή τους και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από αντίξοα καιρικά και άλλα φαινόμενα (παγετός, χαλάζι, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λπ.), καθώς και αρρώστιες. Οι αγρότες ζητούν ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος και αλλαγή του κανονισμού, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για τις ζημιές από τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους.
  • Με τον αποκλεισμό από τις επιδοτήσεις – ενισχύσεις δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ της ΕΕ και με βασικό εργαλείο τον νέο νόμο της κυβέρνησης για διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη».
  • Αίτημα των αγροτών είναι να υπάρξει ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάριά τους στο ύψος των 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – όπως διεκδικούν και για το αφορολόγητο – για να έχουν μερικά λεφτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να μπορούν ν’ αγοράζουν τα αγροτικά εφόδια και να καλλιεργούν και γενικότερα «να τα φέρνουν βόλτα».
  • Με την μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, που μαζί με την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, την αύξηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια στο 24%, την επιβολή πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης, καθώς και με τα άλλα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ, ειδικός φόρος στο κρασί, στο τσίπουρο, ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα, δηλώσεις ΟΣΔΕ, αδειοδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων, ψεκαστικών και σταβλικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.), εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος