FOLLOW US: facebook twitter

Μπαλιούκος: «Εγκληματικές πράξεις…»

Ημερομηνία: 25-07-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”619″ img_size=”full”][vc_column_text]Τι λέει ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων για τις φωτιές στην περιοχή

Μέρες του 2007 θυμίζουν έντονα οι τελευταίες πυρκαγιές στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Από τη μια ο μεγάλος αριθμός μέσα σε λίγες ημέρες, από την άλλη οι ενδείξεις εμπρησμού σχεδόν σε όλα τα περιστατικά, έχουν προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος σε δηλώσεις του χθες, έκανε λόγο για εγκληματικές πράξεις και έχει θέσει σε επαγρύπνηση τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την προστασία του τελευταίου μεγάλου πνεύμονα της περιοχής, του δάσους που γλίτωσε από την μεγάλη καταστροφή το 2007.

«Αυτά που έχω διαπιστώσει ανάγονται στην σφαίρα των εγκληματικών πράξεων. Δεν είναι τυχαία γεγονότα. Δεν είναι ο γέροντας, ή ο άνθρωπος ο επιπόλαιος, που θεώρησε ότι μπορεί να προσφέρει στην αγροτική του εκμετάλλευση και προσπάθησε να κάψει κάποια λιόκλαρα ή υπολείμματα της παραγωγής του. Είναι εγκληματικές πράξεις» είπε ο κ. Μπαλιούκος. «Στις 6-7 φωτιές την τελευταία περίοδο για όλα τα μέτωπα, έχουμε επιφυλάξεις, ότι μπορεί δηλαδή να είναι εμπρησμός. Φαίνεται να είναι επικίνδυνο το πράγμα, καθώς είμαστε ακόμα στην εποχή που δεν πιεζόμαστε από τους ανέμους.

Μετά τις 15 Αυγούστου που θα έχουμε βοριάδες, τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα και ένα τέτοιο γεγονός σαν αυτό στην περιοχή που έγινε χθες (σ.σ προχθές), θα είναι ίσως αιτία να καταστραφεί ένα μεγάλο κομμάτι της Ηλείας. Αν αυτό ξέφευγε προς δυτικά ή βόρεια – προς Σκιλλουντία ή προς Κρέστενα – η φωτιά αυτή δεν σταμάταγε, παρά μόνο στην θάλασσα. Είναι περιοχές οι οποίες δεν θίχτηκαν το 2007 και από ότι λένε οι κάτοικοι, είναι πάνω από 50 χρόνια που έχουν να υποστούν ζημιά από τις φωτιές. Είναι λοιπόν ανάγκη να αφυπνιστεί ο κόσμος, για να μην ζήσουμε τα χειρότερα σαν αυτά τα οποία ζήσαμε το 2007» εξήγησε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Από την άλλη απηύθυνε έκκληση στους δημότες να είναι προσεκτικοί, να παρατηρούν ότι τους κινεί το ενδιαφέρον ή την περιέργεια και να ενημερώνουν έγκαιρα τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σωτήριο το ελικόπτερο

Όπως δήλωσε ο κ. Μπαλιούκος σχετικά με την επιχείρηση στο μέτωπο της φωτιάς από το ελικόπτερο Ericsson «αν είχε έρθει νωρίτερα θα ήταν λιγότερος ο κόπος των πυροσβεστών και λιγότερα τα καμένα δέντρα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, γιατί για μία ακόμα φορά απέδειξε τον επαγγελματισμό και την διάθεση προσφοράς, καθώς και οι διοικητές τόσο του Πύργου όσο και της Περιφέρειας μας ήταν παρόντες και συντόνιζαν τα πράγματα. Τα εναέρια μέσα τα οποία ήρθαν, είχαν στοχευμένες ρίψεις, ενώ το ελικόπτερο είχε η απόλυτη ευστοχία». Σχολίασε δε πως η Ηλεία θα συνεχίσει να πιέζει και να διεκδικεί για να έλθει τουλάχιστον τις επικίνδυνες ημέρες του Αυγούστου. «Ο νομός μας έχει ποτάμια, λίμνες και θαλάσσιο μέτωπο και είναι πολύ αποδοτική η υπηρεσία τους» συμπλήρωσε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot