FOLLOW US: facebook twitter

Μια εβδομάδα θα σιγήσουν οι κάννες των κυνηγών

Ημερομηνία: 13-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

kynigoi-apagorefsoi-ekthesi-thiramata-social-media

Κριτική για τα φαινόμενα έκθεσης των θηραμάτων στα social media

Τα Δασαρχεία προχωρούν στην υλοποίηση της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος απαγόρευσης του κυνηγίου για μια εβδομάδα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα. Η απόφαση φέρνει αντιδράσεις από τους κυνηγετικούς συλλόγους, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου η κακοκαιρία έχει υποχωρήσει. Στην Ηλεία τα Δασαρχεία με συσκέψεις σήμερα, ενημέρωσαν επίσημα τους προέδρους των Κυνηγετικών Συλλόγων, για την απόφαση που εκδόθηκε, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να ενημερώσουν τα μέλη τους. Η απόφαση θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 18 Ιανουαρίου οπότε και θα επανεξεταστούν οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Ένα όμως άλλο θέμα που προκαλεί αντιδράσεις σε μερίδα της κοινωνίας – και πιθανότατα οδήγησε και στην έκδοση της απόφασης – είναι η μεγάλη προβολή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των επιδόσεων αρκετών κυνηγών, κάποιοι εκ των οποίων ανάρτησαν φωτογραφίες με πληθώρα θηραμάτων ακόμα και σε περιοχές όπου επικρατούσε κακοκαιρία.

kynigoi-konstantopoulos-alkis

Σε δηλώσεις του χθες ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας τόνισε πως «…οι φίλοι κυνηγοί θα πρέπει να σεβαστούν τα θηράματα. Το κυνήγι είναι μια ψυχαγωγική δραστηριότητα και πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στο θήραμα να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο. Άρα είναι στην σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση του κυνηγίου για μια εβδομάδα τουλάχιστον, μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθούν οι κλιματικές συνθήκες πως θα εξελιχθούν και ή να σταματήσει εκεί η απαγόρευση ή να εκδοθούν νέες απαγορευτικές διατάξεις με μεγαλύτερη διάρκεια».

kynigoi-lattas-panagiotis

Οι κυνηγοί θα σεβαστούν την απόφαση

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος, μίλησε για την ενημέρωση που υπήρξε από το Δασάρχη Πύργου και σχολίασε πως στην Ηλεία ο καιρός βελτιώθηκε για όλους άρα θα μπορούσε όπως είπε να είναι στην ευχέρεια κάθε Δασαρχείου η εκτίμηση της κατάστασης για την εφαρμογή της απόφασης. «Εμείς ως νομοταγείς κυνηγοί είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε κάθε διάταξη και απόφαση που υπάρχει. Πρέπει να σεβόμαστε το νομό, ακόμα κι αν θεωρούμε ότι μας αδικεί. Κάνουμε την προσπάθειά μας, έχουμε κάνει ενέργειες και ζητάμε μια δίκαιη τροποποίηση της απόφασης αυτής. Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να πάρουμε απάντηση έως το πέρας της απαγόρευσης, αλλά κάνουμε αυτό που μπορούμε στο πλαίσιο των νόμιμων διαδικασιών». Σχολιάζοντας πάντα το θέμα τόνισε ότι ο κυνηγός δεν είναι αυτός που θα βρει το θήραμα ανυπεράσπιστο και ευάλωτο και θα προσπαθήσει να το εξολοθρεύσει και επισήμανε πως εδώ και χρόνια οι κυνηγετικές οργανώσεις προχωρούν σε ρίψεις τροφών σε τέτοιες περιπτώσεις, είτε για θηρεύσιμα είτε για άλλα είδη της πανίδας μας, λέγοντας πως ούτως ή άλλως από το νόμο απαγορεύεται το κυνήγι σε χιονισμένο τοπίο. Χαρακτήρισε την απόφαση επικοινωνιακού χαρακτήρα όμως παρόλα αυτά κάλεσε τα μέλη του συλλόγου να την σεβαστούν έως την ερχόμενη Τετάρτη που ισχύει και να βοηθήσουν αν εντοπίσουν θηράματα που χρειάζονται βοήθεια. Παράλληλα σχολίασε πως θα υπάρξουν έλεγχοι για την εφαρμογή της απόφασης από το Δασαρχείο και τη Θηροφυλακή.

kynigoi-apagorefsoi-ekthesi-thiramata-social-media2

Ο κ. Κωνσταντόπουλος σχολίασε ακόμα το φαινόμενο της επίδειξης των θηραμάτων – τροπαίων από πολλούς κυνηγούς ως αποτέλεσμα των ικανοτήτων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε πως το θέμα έρχεται από παλιά και πως η έκθεση των θηραμάτων δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Σχολίασε πως μπορεί να παρεξηγηθεί πολύ εύκολα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τα του κυνηγίου και να προκαλέσουν αυτούς που το κυνήγι δεν ανήκει στη φιλοσοφία τους. «Θεωρώ απαράδεκτη την έκθεση θηραμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολύ δε περισσότερο υπεράριθμων θηραμάτων και καλώ όλους τους κυνηγούς να σεβαστούν το παραδοσιακό τρόπο του κυνηγίου, για την απόλαυση τη δική μας και της παρέας μας. Αυτό είναι και οι εικόνες που κρατάμε, μας γεμίζουν και μας δίνουν δύναμη. Και όχι η επίδειξη επιδόσεων. Αυτό το οικτρό φαινόμενο κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει» σχολίασε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot