FOLLOW US: facebook twitter

Μια βραδιά γεμάτη ποίηση και συναίσθημα: Παρουσίαση του βιβλίου της Δέσποινας Σωτηροπούλου στην Μπούκα Κορακοχωρίου

Ημερομηνία: 01-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34680″ img_size=”full”][vc_column_text]Γεμάτη ευαισθησία και πολύ συναίσθημα,  κορυφαία συναισθήματα όπως ο έρωτας, ο θάνατος και η ζωή διάχυτα στη συζήτηση, ήταν η παρουσίαση του νέου βιβλίου της δημοσιογράφου Δέσποινας Σωτηροπούλου την Παρασκευή το βράδυ στο café restaurant Ακρωτήρι, στην Μπούκα Κορακοχωρίου, εκεί που η συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε το δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου «Τι… είπαμε ότι είναι ο έρωτας;» Μια βραδιά αλλιώτικη από τις άλλες, γεμάτη ποίηση και αλήθειες βγαλμένες κατευθείαν από την ψυχή,  με το θαλασσινό δροσερό αεράκι και την ομορφιά του τοπίου να δημιουργεί μια γαλήνια αίσθηση, με φιλοσοφικές αναζητήσεις αλλά και απαντήσεις στα αιώνια αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα που ταλανίζουν την ύπαρξή μας.

Η Δέσποινα Σωτηροπούλου, ιδιαίτερα συγκινημένη γι αυτήν την παορυσίαση που έγινε στον τόπο της, στον τόπο του πατέρα της που και η ίδια πέρασε τα παιδικά της χρόνια, τόνισε πως νοιώθει πως έβγαλε ένα «χρέος».  Όπως είπε η συγγραφέας, τα  έσοδα του βιβλίου αλλά και κάθε βιβλίου που έγραψε ή που θα γράψει στο μέλλον, θα διατεθούν για παιδιά με καρκίνο, στο Σύλλογο «Πίστη» . Ένας όρκος που έδωσε για την ψυχή του άντρα της που έφυγε από τη ζωή πριν από 3,5 χρόνια. Κοντά της ήταν πολύ συγκινημένη και η μητέρα της Δέσποινας και η αδελφή της, φορτισμένες και αυτές συναισθηματικά.

Στο πάνελ μαζί της ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Χάρης Αντύπας, ο εκδότης της Σάββας Καλεντερίδης και η εκπαιδευτικός και στενή της φίλη Νέλλυ Μοσχονά που διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου και μίλησε με υπέροχα λόγια για όλα όσα η Δέσποινα πραγματεύεται στο βιβλίο και έχει κάνει αξίωμα ζωής. Ο κ. Χάρης Αντύπας μιλώντας για το βιβλίο τόνισε ότι δεν  είναι πεζό είναι ποίημα, αρχή και τέλος τα κάνει ένα, απώλεια και δημιουργία ένα, ώστε όλα να έχουν δύο δρόμους αλλά στο τέλος έναν και μοναδικό.  Καταλήγοντας ανέφερε ότι το βιβλίο αυτό, αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας.

Η κ. Νέλλυ Μοσχονά ανέφερε ότι το βιβλίο είναι σπουδαίο, είναι μια  κατάθεση ψυχής, έρχεται σε επαφή κανείς με τις αναζητήσεις της συγγραφέως και ταυτόχρονα νοιώθει. Οι λέξεις σε οδηγούν σε εικόνες, σε μαγεύουν και όταν διαβάζεις την τελευταία σελίδα το στομάχι είναι κόμπος, όπως τότε, όταν ο έρωτας μας αιφνιδίασε. Το βιβλίο βουτά βαθιά σε ερωτήματα που απασχολούν όλους, «Ο θεός με έρωτα και θάνατο με λειαίνει! Ο έρωτας είναι ένα πέρασμα στη ζωή. Ξέρεις τι είναι οι έρωτες; Είναι ψυχές που από παλιά γνωριζόμαστε, σαν κάτι να εκκρεμεί»

Επίσης για το βιβλίο μίλησαν on video οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Νότης Μαυρούδης, Ρένα Κουβελιώτη, Ελένη Σπανοπούλου, Χριστιάννα Χαλκιοπούλου και αποσπάσματα θα διαβάσουν επίσης on video οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου και Βάνα Πεφάνη, ενώ προβλήθηκε για πρώτη φορά μια μικρού μήκους ταινία που γυρίστηκε εδώ στην Μπούκα όπου αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζουν η συγγραφέας- δημοσιογράφος και ο ηθοποιός Γιώργος Χριστοδούλου.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, με τραγούδια από τα μέλη της μπάντας των PASSEPARTOUT: Φανή Τσαϊλάκη (φωνή), Στέφανος Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα, φωνή) και Κώστας Διαμαντόπουλος (κιθάρα) που έπαιξαν τραγούδια, όπως το «προσφυγάκι» ήταν απλά μαγικό ή το «ένα αστείο η ζωή»! Η συγγραφέας στο τέλος υπέγραψε βιβλία της και μίλησε με όλον τον κόσμο, ευχαριστώντας τους που ήταν εκεί, στην δική της μεγάλη στιγμή…

Τέλος να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Πύργου (ΔΗΚΕΠ)  και των συλλόγων ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΣΠΙΑΝΤΖΑΣ.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1501572991346-dcd0a91b-ec68-5″ include=”34682,34683,34684,34685″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot