FOLLOW US: facebook twitter

«Μητέρα λέξη μαγική πολύτιμο πετράδι…»: Εορτάστηκε στον Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου η εορτή της Υπαπαντής και της ελληνίδας Ορθόδοξης μητέρας

Ημερομηνία: 05-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51393″ img_size=”full”][vc_column_text]Με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια αλλά και τον προσήκοντα σεβασμό, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, η μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, η οποία είναι ημέρα χαράς και Ιερών πανηγυρισμών για την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τα πιστά μέλη της, κατά την οποία ως γνωστόν ο δίκαιος και πρεσβύτης Συμεών, δέχθηκε στις αγκάλες αυτού τον Ιησού Χριστό.

Παράλληλα όμως εορτάστηκε για μία ακόμη φορά και η εορτή της Ελληνίδας Ορθόδοξης Μητέρας, αφού την τρυφερή αυτή στιγμή της Θείας οικογένειας επέλεξε η  Αγία Εκκλησία μας, για να τιμήσει το ιερό πρόσωπο της «Μητέρας» που είναι το πιο γλυκό όνομα που υπάρχει.

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού την παραμονή της εορτής 1η Φεβρουαρίου ε.έ, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών για τις εορτάζουσες μητέρες, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου υπό των Αιδεσιμοτάτων. π. Αθανασίου Στεργιόπουλου, π. Αυγερινού Τσουκαλά και π. Γεωργίου Τούμπα, καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα.

Ακολούθησε η εορταστική εκδήλωση για την εορτή της Μητέρας, την οποία προλόγισε, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ευχαριστώντας παράλληλα τους συντελεστές της λαμπρής αυτής εκδήλωσης, καθώς επίσης και τους παρευρισκομένους .

Κεντρικός ομιλητής στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής Φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ο οποίος και  ανέπτυξε με γλαφυρότητα και σαφήνεια το θέμα: “η Μητρότητα ως διαχρονική αξία του Πολιτισμού”.  Χαιρετισμό  επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του παραρτήματος της Π.Ε.Θ. Ηλείας κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, Καθηγητής Θεολόγος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Η εορταστική αυτή έκλεισε με την προβολή ενός βίντεο που επιμελήθηκε ο Εφημέριος του Ναού, για τους πρόσφατα εορταζομένους Τρείς Ιεράρχες και τις Αγίες Μητέρες τους, οι οποίες υπήρξαν πρότυπα Χριστιανικής  παιδείας και ανατροφής.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1517815798553-8bf6cf73-ecb9-6″ include=”51394,51395,51392″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot