FOLLOW US: facebook twitter

Μηνύματα αισιοδοξίας για το 2017

Ημερομηνία: 09-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kalidona-sarena-kopi-pitas1

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ έκοψε την πίτα του

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν το Σάββατο τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλιδονας Ζαχάρως ΣΑΡΕΝΑ, σε μια πολύ ζεστή  και όμορφη εκδήλωση γεμάτη ευχές και μηνύματα αισιοδοξίας για την υποδοχή του νέου χρόνου.  Φυσικά εκτός από τις ευχές, προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα προσφορά των μελών γυναικών του Συλλόγου και όμορφα δωράκια σε παιδιά των Καλιδοναίων που παρευρέθηκαν.

kalidona-sarena-kopi-pitas2

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλιώ Νιάρχου, μεταξύ των άλλων έκανε σχετική αναφορά στην αισιοδοξία που πρέπει να έχουμε και στις δραστηριότητες του Συλλόγου, τονίζοντας ότι η αισιοδοξία δεν έχει ημερομηνία λήξης και διαρκεί όσο και η διάθεσή μας για εξερευνήσουμε τη ζωή μας.

kalidona-sarena-kopi-pitas5

«Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο αλλά να δημιουργούμε ένα καλύτερο σήμερα. Και την πιο μικρή μας επιτυχία θα πρέπει να τη γιορτάζουμε και να έχουμε δίπλα σας την αισιοδοξία. Υπάρχουν πολλά μηνύματα που θα μπορούσαμε να λέμε δεν μας παίρνει ο χρόνος ευελπιστούμε ότι το 2017 να είναι γι όλους μας η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής εποχής και ενός μέλλοντος [που θα μας κάνει υπερήφανους .Αλλά να μην ξεχνάμε να κάνουμε και λιγο αυτοκριτική, εμείς τι κάνουμε για τον τόπο που γεννηθήκαμε για τη χώρα μας και για τους εαυτούς μας.»

kalidona-sarena-kopi-pitas6

Νέες δράσεις αν και το Πολιτιστικό Κέντρο παραμένει κλειστό

Η κ. Νιάρχου αναφερόμενη στην κρίση που πέρασε ο Σύλλογος το 2016 και την υπόθεση του Πολιτιστικού Κέντρου ανέφερε:
«Αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας και δύο λόγια για το σύλλογο μας. Το 2016 περάσαμε μια κρίση και ακόμη την περνάμε. Αλλά για να είμαστε αισιόδοξοι, αισιοδοξούμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη μικρή κρίση . Σταμάτησε η λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου, εξακολουθεί να μην λειτουργεί. Είναι στο κέντρο του χωριού μας και δείχνει το χωριό ότι είναι έρημο. Το Πολιτιστικο μας Κέντρο ήταν τα θεμέλια του Συλλόγου μας, είχαμε δημιουργήσει μια υποδομή συμφέρουσα για το χωριό μας δηλ. το θερινό .κινηματογράφο, το ίντερνετ,  την καθαριότητα τη συντήρηση του Λαογραφικού Μουσείου και πολλά αλλά. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε μια ύφεση όπως συχνά ακούγεται.

kalidona-sarena-kopi-pitas3

Αυτό μας έχει προβληματίσει μας έχει στεναχωρήσει, αλλά ελπίζουμε και προσδοκούμε σε καλύτερες μέρες, γιατί το αξίζουμε. Παρόλα αυτά πού βιώνουμε τα αφήνουμε όλα στην άκρη έχουμε προγραμματίσει όλες τις δραστηριότητες για το νέο χρόνο γιατί μας συνδέουν όλους κοινά στοιχεία που μέσω του συλλόγου μας προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε και να τα μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές, Είναι τα ηθη και εθιμά μας, ο πολιτισμός μας που πρέπει να μείνει αλώβητος, η ιστορία μας και το χωριό μας. Οι προσπάθειες μας θα συνεχίζονται και όλα αυτά γιατι πιστεύουμε στη δύναμη της επαφής και της επικοινωνίας .Με αισιοδοξία για την καθημερινότητα, με αγάπη για τον τόπο μας με μεράκι για δημιουργία οργανώσαμε την όμορφη αυτή βραδιά να υποδεχτούμε όλους εσάς και όλοι μαζι το νέο χρόνο, με πολλά χαμόγελα αγαπης χαρας ευτυχίας και αισιοδοξίας».

kalidona-sarena-kopi-pitas4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος