FOLLOW US: facebook twitter

Με χαμόγελα η πρωτοχρονιάτικη πίτα σε ΠΕ Ηλείας και Μητρόπολη

Ημερομηνία: 03-01-2017 | Συντάκτης:

pita-mitropoli5

Τι ειπώθηκε στο περιθώριο από τους πολιτικούς φορείς

Αρκετά ευδιάθετοι εμφανίστηκαν στις εκδηλώσεις για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, οι τοπικοί άρχοντες του νομού, το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός δεν δίστασε να αστειευτεί στην άτυπη διαμάχη μεταξύ Ηλείων και Αχαΐων υπέρ των πρώτων λέγοντας χαρακτηριστικά “οι Αχαιοί δεν πρόκειται να μας αφήσουν τίποτα”. Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στάθηκε στα γεγονότα που στιγμάτισαν τον κόσμο τη χρονιά που πέρασε, αλλά και αυτά με τα οποία ξεκινά το νέο έτος, με αναφορές στην φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

pita-mitropoli

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, ο Μητροπολίτης Ηλείας, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, χαρακτήρισε αστειευόμενος «μικρή» την πίτα και συνέχισε λέγοντας «η πίτα της ΠΕ Ηλείας να είναι αρκετή και την ευλογώ για να φτάσει και να περισσέψει. Όχι για τους Αχαιούς, αυτοί δεν πρόκειται να μας αφήσουν τίποτα» είπε χαρακτηριστικά. Γενικότερα ευχήθηκε να είναι το 2017 μια ευλογημένη χρονιά, ενώ έκανε αναφορές για τη σχέση των Ελλήνων με το Θεό από την αρχαιότητα έως το σήμερα, αλλά και ιστορικές αναφορές στον Επικούρειο Απόλλωνα και τους αρχαίους Ηλείους.

pita-mitropoli6

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στάθηκε στα γεγονότα που στιγμάτισαν τον κόσμο τη χρονιά που πέρασε, αλλά και αυτά με τα οποία ξεκινά το νέο έτος, με αναφορές στην φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Λέγοντας πως ο πλανήτης δεν περνά καλές μέρες σχολίασε πως «οι ηγέτες της Ευρώπης δεν παίρνουν τα μηνύματα, οι λαοί αντιδρούν και την κεφαλοποίηση αυτής της αντίδρασης λαμβάνουν επικίνδυνες πολιτικές δυνάμεις. Ελπίζω η κωφότητα και η τυφλότητα των πολιτικών και οικονομικών ελίτ να σταματήσει και να πάρουν τα μηνύματα, να δουν τις αιτίες και να θεραπεύσουν τα αποτελέσματα. Ας γίνει μάθημα το παρελθόν του μεσοπολέμου και ας μείνουν μακριά εθνικισμοί και μισαλλόδοξες πολιτικές δυνάμεις» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος.

pita-mitropoli2

Για την Περιφέρεια και την ΠΕ Ηλείας τόνισε πως βρίσκονται στο μέσο της θητείας τους, μέσα σε δύσκολες πολιτικές καταστάσεις με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Οι δυσκολίες της κρίσης έφεραν πίσω σε ανάπτυξη και έργα την περιοχή. «Προσπαθήσαμε να επέμβουμε στην καθημερινότητα του πολίτη και να βοηθήσουμε, στο βαθμό που μπορούμε και μας επιτρέπεται. Το 2017 είναι πρόκληση. Ξεκινά το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και εδώ θα κριθούμε, θα είναι μια χρονιά έργων και ελπίζω να τα καταφέρουμε» είπε μεταξύ άλλων. Κάλεσε δε τους φορείς και τους πολίτες να κερδίσουν όλοι μαζί αυτό που δεν έχει κατακτήσει η Ηλεία, δηλαδή την συλλογική προσπάθεια για ένα κοινό σκοπό.pita-mitropoli7

Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο

Στη συνέχεια στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας ο Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός υποδέχθηκε τους τοπικούς άρχοντες και πιστούς για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας εκεί. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ανακοίνωσε και τον οικονομικό απολογισμό της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας που έκλεισε με θετικό πρόσημο ώστε να καλυφθούν οι πρώτες άμεσες ανάγκες στις αρχές του έτους.

pita-mitropoli3

Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό του ΝΠΔΔ ΙΜ Ηλείας υπήρξαν έξοδα το 2016 ύψους 1.0722.586 ευρώ ενώ το υπόλοιπο είναι 305.278 ευρώ. Στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο τα έσοδα ήταν 56.127 ευρώ και το υπόλοιπο είναι 3331 ευρώ. Ο Μητροπολίτης Ηλείας σχολίασε πως ήταν πολλές οι παροχές βοήθειας που δόθηκαν σε οικογένειες και άτομα για να ανταπεξέλθουν μέσα στην κρίση.

Ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής ακούγοντας στον απολογισμό του Μητροπολίτη τις αναφορές σε ακίνητα, θέλησε να επαναφέρει το θέμα των διαθέσιμων στρεμμάτων στη Βαρβάσαινα για τη δημιουργία κτιρίου ΤΕΙ, παρόντος του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, για να συμφωνήσει ο Μητροπολίτης αλλά και να συγχαρεί τους Αμαλιαδίτες που χωρίς χρονοτριβή δημιούργησαν το δικό τους κτίριο σε εκτάσεις που έγιναν δωρεά.

«Δεν έχουμε αρνηθεί πουθενά για σχολείο και το ειδικό σχολείο σε δικό μας είναι και άλλα εφτά στρέμματα δίπλα θα τα δώσουμε» σχολίασε ο Μητροπολίτης Ηλείας, που καυτηρίασε πως το 1ο Λύκειο Πύργου περιμένει στα λυόμενα από το 2008 και δεν είναι το οικόπεδο που αποτελεί πρόβλημα. Στο ίδιο μήκος κύματος σχολίασε και το θέμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, για την οποία υπάρχει διαθέσιμο οικόπεδο αλλά καθυστερεί η κατασκευή του κτιρίου.

pita-mitropoli4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot