FOLLOW US: facebook twitter

Με φόντο το Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτ. Ελλάδας: Συνάντηση Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με Χριστοδουλόπουλο

Ημερομηνία: 11-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Συνάντηση με τη βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη είχε στο γραφείου του στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, παρουσία των υπολοίπων μελών της δημοτικής αρχής.

Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κυρίας Σαλτάρη,  παρουσιάστηκαν διεξοδικά όλα τα σημεία του υπομνήματος που κατατέθηκε από τον Δήμο Ήλιδας προς ημερών σε συμβούλους του Γραφείο του Πρωθυπουργού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Δυτική Ελλάδα, το οποίο θα γίνει το επόμενο διάστημα στην Πάτρα παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνάντησης αναλύθηκαν τα θέματα σε δύο αναπτυξιακούς άξονες: σε αυτά που αφορούν στο σύνολο της Ηλείας και σε αυτά που εξειδικεύονται σε επίπεδο Δήμου Ήλιδας.

Στα έργα που αφορούν στην Ηλεία, ο Δήμαρχος Ήλιδας έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα του νέου Αυτοκινητόδρομου και των προβλημάτων που παρουσιάζονται, αλλά και θέματα όπως αυτό του σιδηρόδρομου όπου φαίνεται να μην φτάνει στην Ηλεία.

Παράλληλα, ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας προχώρησε σε μία αναλυτική παρουσίαση της πρότασης του Φορέα για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων και τις εξελίξεις που υπάρχουν στο ζήτημα.

Επίσης, βάσει των όσων εμπεριέχονται και στο υπόμνημα, συζήτησαν θέματα που αφορούν στο διυλιστήριο και στα συμπληρωματικά έργα που θα πρέπει να γίνουν, στο φράγμα του Πηνειού και τις εργασίες συντήρησης που θα πρέπει να προχωρήσουν, αλλά αναφέρθηκαν και στον Περιφερειακό δρόμο της Αμαλιάδας, όπως και στην επέκταση του ΤΕΙ.

Όσον αφορά στα θέματα που εξειδικεύονται στο Δήμο, ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στους σχεδιασμούς για συνέχιση των έργων και παρουσίασε τις προτάσεις για ένταξη νέων αναπλάσεων.

Άλλο ένα ζήτημα που έθεσε σε προτεραιότητα είναι αυτό της συνέχισης του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Ήλιδας, τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, και την περαιτέρω ανάδειξη αυτού χώρου ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος υπενθύμισε ότι αρκετά σημεία του υπομνήματος του Δήμου Ήλιδας έχουν ήδη εκτεθεί στον ίδιο τον Πρωθυπουργό από την Άνοιξη του 2017, κατά την επίσκεψή του στην Αμαλιάδα με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείο Μπελογιάννη.

Πιθανόν αλλάζουν οι ημερομηνίες για το Αναπτυξιακό και την επίσκεψη Τσίπρα

Εν των μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες το αναπτυξιακό συνέδριο που επρόκειτο να γίνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα εντός του Ιανουαρίου με επικρατέστερη την 22α του μήνα, ενδέχεται να μετατεθεί για αργότερα, Η νέα ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη κι αυτό γιατί τον ερχόμενο μήνα η Πάτρα εισέρχεται σε καρναβαλική περίοδο και το κλίμα δεν θεωρείται κατάλληλο για την πραγματοποίηση του αναπτυξιακού συνεδρίου.

Προτάσεις που έχουν κατατεθεί κάνουν λόγο για ενδεχόμενη παρουσία του Πρωθυπουργού την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, αλλά θα εξαρτηθεί και από το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα. Το πιθανότερο πάντως είναι το αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Ελλάδας να διοργανωθεί αμέσως μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος