FOLLOW US: facebook twitter

Με το Μ. Μπαλαούρα στην Ειδική Γραμματεία για τους Ρομά

Ημερομηνία: 13-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39058″ img_size=”full”][vc_column_text]Την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά επισκέφτηκαν χθες ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας και ο Χριστόφορος Σταμόπουλος, πρόεδρος των Ρομά Ηλείας.

Στη συνάντηση με τη γενική γραμματέα Αικατερίνη Γιάντσιου, καθώς και με άλλα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας, έγινε ένας διάλογος χρήσιμος και για τις δύο πλευρές. Απ’ τη μια, ο κ. Σταμόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα των Ρομά γενικότερα, αλλά και ειδικότερα αυτών που μένουν στο Νομό Ηλείας.

Από την πλευρά της, η κα Γιάντσιου περιέγραψε το έργο της Ειδικής Γραμματείας, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και ενημέρωσε τους παριστάμενους για το έργο της χαρτογράφησης των οικισμών όπου διαμένουν Ρομά και για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, εκπροσώπους Ρομά και εκπροσώπους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε α΄ και β΄ βαθμό. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της πιστοποίησης και θεσμοθέτησης των Ρομά Διαμεσολαβητών, με τους οποίους η Γραμματεία θα βρίσκεται σε επικοινωνία.

Τέλος, έγινε αναφορά στο νόμο 4483 / 2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα και σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται να δημιουργηθούν συγκροτήματα κοινωνικής κατοικίας για Ρομά συμπολίτες μας που διαβιούν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας. Στις περιπτώσεις αυτές οι Δήμοι, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία, θα διαθέτουν χώρους για την προσωρινή μεταβατική τους μετεγκατάσταση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot