FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» από το Δήμο Ήλιδας στην οικεία Τατάνη

Ημερομηνία: 14-08-2024 | Συντάκτης:

«Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την ανάκαμψη της πατρίδας μας»

Στο φυσικό του χώρο, το μοναδικό κήπο της οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα, επέστρεψε έπειτα από πέντε χρόνια, ο μεγάλος θεσμός του «6ου Πανηλειακού Ανταμώματος Ομογενών», υπό τη διοργάνωση του Δήμου Ήλιδας, σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής – Καναδά και με τη συμμετοχή των απόδημων Ηλείων από κάθε σημείο του πλανήτη.



Το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» τίμησαν με την παρουσία τους Ηλείοι της Διασποράς κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και ομογενείς που ζουν σε χώρες της Ευρώπης, στην Αυστραλία, στον Καναδά και στο Ντουμπάι.


Πολλοί από τους παρευρισκόμενους αποτελούν τους βασικούς πυρήνες της Ηλειακής ομογένειας στην Αμερική και τον Καναδά, με την Πανηλειακή Ομοσπονδία να εκπροσωπείται από τον αντιπρόεδρό της κ. Ανδρέα Παπαδάκο.


Η φετινή εκδήλωση «ντύθηκε» με ένα μοναδικό αφηγηματικό δρώμενο, σε σκηνοθεσία του κ. Χάρη Κότσιφα και πρωταγωνιστές τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας ερασιΤΕΧΝΕΣ, με παράλληλα αποσπάσματα από την μουσική παράσταση «Ελπίδα» του Γιώργου Βούκανου.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, χαιρετίζοντας τη μεγάλη εκδήλωση, τόνισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε ότι ήρθε η εποχή που πρέπει να περάσουμε στην ενιαία αντίληψη του οικουμενικού Ελληνισμού και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την ανάκαμψη της πατρίδας», καλώντας τους Ηλείους να αποτελέσουν πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης του ενιαίου ελληνισμού σε όλες τις χώρες.

Από την πλευρά του, οι εκπρόσωποι των Σωματείων Ηλείων Ομογενών που πήραν το λόγο, μίλησαν για την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα και την πίστη ζωντανή, καλώντας τους παριστάμενους να δίνουν πάντα έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευλογημένης περιοχής μας.



Το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, η βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου κ. Σπύρος Πολίτης και σύσσωμη τα μέλη της δημοτικής αρχής Ήλιδας.


Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Σάκη Χασαλεύρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot