FOLLOW US: facebook twitter

Με «αγκάθια» ξεκινά η μεταφορά των μαθητών

Ημερομηνία: 09-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38649″ img_size=”full”][vc_column_text]Δεν λείπουν τα προβλήματα και φέτος, παρά την υπερπροσπάθεια, Π.Ε. Ηλείας και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης

Δεν λείπουν τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του μίλησε για το θέμα και την προετοιμασία που γίνεται, όμως και φέτος υπάρχει ζήτημα με το διαγωνισμό που αφορά το συγκεκριμένο έργο.

Λόγω των γνωστών προβλημάτων με τις συμβάσεις, φαινόμενο που αντιμετωπίζεται κάθε χρόνο στην αρχή της σεζόν, μετά και από τροπολογία της Κυβέρνησης είναι δυνατόν να παραταθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις. Όμως όπως τόνισε και ο κ. Γεωργιόπουλος, το θέμα των νέων δρομολογίων παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα προς επίλυση.

«Είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο και θα υπήρχε ακόμα και στην περίπτωση που ήταν ολοκληρωμένος ο διαγωνισμός. Ποτέ δεν είναι ούτε οι σχολικές μονάδες, ούτε οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, ούτε εμείς ενήμεροι για το κάθε επιμέρους πρόβλημα που δημιουργείται με κάθε παιδί, που φέτος ξεκινάει το σχολείο ή με ένα δρομολόγιο που έχει τροποποιηθεί, γιατί άλλαξε η κατοικία του μαθητή.

Γι’ αυτή την κατηγορία θα πρέπει τις επόμενες μέρες να έχουμε την υπομονή και οι δάσκαλοι στα σχολεία και οι γονείς, για να τα διαπιστώσουμε και να δούμε πως μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από τα υπάρχοντα δρομολόγια και στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει αυτό να τρέξουμε τις διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν ως νέα δρομολόγια, άρα με νέους μεταφορείς» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας εξέφρασε την ελπίδα πως από τη Δευτέρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, θα έχει καλυφθεί το 80-85% των δρομολογίων.

Μάλιστα και χθες υπήρξαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ Ηλείας και τους ιδιοκτήτες ταξί που εμπλέκονται στη μεταφορά, αλλά και με μεμονωμένους μεταφορείς. «Υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να τακτοποιήσουμε σε σχέση με τις παλιές πληρωμές, που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και υπάρχουν και παράπονα από τους μεταφορείς.

Πιστεύω ότι και στις περιπτώσεις που δεν έχουμε μία συμφωνία μεταξύ μας και έχουμε αφήσει ανοιχτό το διάλογο, θα συνεχίσουμε και έχω την ελπίδα και την πεποίθηση ότι αυτά θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε προκειμένου κανένας μαθητής για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην μείνει στο δρόμο, πλην των εξαιρέσεων που είπα των νέων δρομολογίων.

Εκεί η έκκληση μου και προς τις σχολικές μονάδες, αλλά και προς τους δασκάλους και τους γονείς είναι να κάνουμε υπομονή, καθώς τα νέα δρομολόγια δεν είμαστε εις θέση να τα γνωρίζουμε ούτε εμείς, ούτε οι σχολικές μονάδες» είπε ο αντιπεριφερειάρχης ευχόμενος μια καλή σχολική χρονιά για όλους με καλή πρόοδο στους μαθητές.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot