FOLLOW US: facebook twitter

Μεταμόσχευση μαλλιών: Ένας Πυργιώτης στους καλύτερους του κόσμου

Ημερομηνία: 30-11-2017 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στον Δρ. Γεώργιο Ζώντο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο, απονεμήθηκε FELLOW ISHRS διάκριση, η οποία δίνεται για πρώτη φορά σε Έλληνα γιατρό.

Ο  Δρ. Γεώργιος Ζώντος είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών με πλήθος επιτυχημένων επεμβάσεων αποκατάστασης προβλημάτων του τριχωτού.

Διακεκριμένος ερευνητής στον τομέα του με πληθώρα δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε παγκόσμια συνέδρια, τα τελευταία δέκα χρόνια κατέχει τη θέση του ιατρικού διευθυντή της Harklinikken, της μεγαλύτερης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών στην Δανία με έδρα την Κοπεγχάγη, που αποτελεί και την «βάση» του.

Ο Δρ. Ζώντος είναι διακεκριμένο μέλος της International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) του μεγαλύτερου παγκοσμίως επιστημονικού οργανισμού που ασχολείται με την έρευνα και θεραπεία της τριχόπτωσης. Η ISHRS οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη παγκοσμίως σε 70 χώρες προωθεί την συνεχή εκπαίδευση των ιατρών  που ασχολούνται με την μεταμόσχευση μαλλιών, παρέχοντας συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους, οργανώνοντας παγκόσμια συνέδρια και σεμινάρια ανά την υφήλιο.

Εκτός από σταθερός ομιλητής στα παγκόσμια συνέδρια της ISHRS, καθώς και  εκπαιδευτής άλλων ιατρών στις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, προσφάτως αναδείχθηκε FELLOW (μέλος) της International Society of Hair Restoration.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση η οποία δίνεται για πρώτη φορά σε Έλληνα ιατρό. Η σπουδαιότητα της συγκεκριμένης διάκρισης αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν λάβει κανείς υπόψιν ότι μόνο 110 ιατροί της ISHRS στα 25 χρόνια της ύπαρξης της έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.

Το κλινικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο του Δρ. Γεώργιου Ζώντου, αξιολογήθηκε από ειδική επιστημονική επιτροπή που έκρινε ότι συγκέντρωνε υψηλό βαθμό επιστημονικής κατάρτισης, τέτοιο που να τον ξεχωρίζει πλήρως από τα υπόλοιπα μέλη της. Επίσης προωθεί τα υψηλότερα στάνταρ στην ιατρική άσκηση, την ιατρική δεοντολογία, την έρευνα και την ιατρική τεχνολογία στην μεταμόσχευση μαλλιών.

«Είναι μεγάλη τιμή για ένα μέλος της ISHRS να αναδειχθεί στην βαθμίδα FELLOW της International Society of Hair Restoration Surgery αφού αποτελεί την πλέον επίσημη αναγνώριση του κύρους και της επιστημονικής αξίας του ιατρού που φέρει τον τίτλο αυτό από τους πιο διακεκριμένους συναδέλφους του σε παγκόσμια κλίμακα» δηλώνει ο Δρ. Ζώντος στο Cnn.gr.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως ο Δρ. Γεώργιος Ζώντος, είναι ένας από τους 200 περίπου μη Αμερικανούς  ιατρούς που έχει πιστοποιηθεί από το American Board of Hair Restoration Surgery, τον μοναδικό επιστημονικό οργανισμό στην Αμερική που αναγνωρίζει και πιστοποιεί μετά από εξετάσεις και λεπτομερή αξιολόγηση του κλινικού έργου, γιατρούς ειδικούς στην θεραπεία και χειρουργική αποκατάσταση της τριχόπτωσης όλων των μορφών. Η διαδικασία πιστοποίησης είναι ιδιαίτερα απαιτητική αφού περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, σενάρια αντιμετώπισης ασθενών από τριμελή εξεταστική επιτροπή και λεπτομερή αξιολόγηση των χειρουργικών περιστατικών και  επεμβάσεων ασθενών του υποψήφιου γιατρού.

Εκτός όλων των παραπάνω, ο Δρ. Ζώντος είναι Διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και, ίσως, ο μοναδικός  στον κόσμο με θέμα Διδακτορικής  Διατριβής την βελτιστοποίηση της τεχνικής μεταμόσχευσης ανθρωπίνων τριχοθυλακίων FUE (follicular unit extraction), με σύγχρονες μεθόδους μαθηματικής μοντελοποίησης και επεξεργασίας εικόνας, η οποία αξιολογήθηκε με «Άριστα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ