FOLLOW US: facebook twitter

«Μεγάλη διοργάνωση, περιμένουμε τον κόσμο»

Ημερομηνία: 31-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συνέντευξη Τύπου χθες από τους διοργανωτές του 38ου  Ολυμπιακού Ράλλυ

Λίγες ώρες απέμειναν για τη διεξαγωγή του 38ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το Σαββατοκύριακο θα λάβει χώρα στην Ηλεία η μεγάλη αυτή διοργάνωση που αποτελεί τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ράλλυ. Το βράδυ του Σαββάτου, στις 9μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική τελετή εκκίνησης στην κεντρική πλατεία του Πύργου και το πρωί της Κυριακής (από τις 9) θα διεξαχθεί ο αγώνας στις ειδικές διαδρομές της Φολόης και της Νεμούτας.

Χθες, οι διοργανωτές, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, οι Δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και φυσικά η ΑΟΛΑΠ, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο Πύργου, για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

 

Γ. Γεωργιόπουλος «Η Π.Ε. στηρίζει τη μεγάλη αυτή διοργάνωση»

Πρώτος πήρε το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Κάθε χρόνο πραγματοποιείται το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, που αναδεικνύει το φυσικό κάλλος της Ηλείας και δίνει ζωή στον τόπο μας. Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στηρίζει τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, η οποία τονώνει και οικονομικά την περιοχή μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΑΟΛΑΠ, για τη διεξαγωγή ενός ασφαλούς αγώνα και εύχομαι κάποια στιγμή να πραγματοποιηθεί ξανά το Ράλλυ Ακρόπολις σε κάποια ειδική διαδρομή της Ηλείας».

 

Δ. Κωσταριάς «Πολλά τα οφέλη»

Ο βοηθός περιφερειάρχη για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Κωσταριάς, ανέφερε από την πλευρά του: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί δυναμική μορφή αθλητικών δράσεων. Ο κόσμος της Ηλείας έχει αγκαλιάσει διαχρονικά την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση. Φέτος είναι η 38η φορά που διεξάγεται το Ολυμπιακό Ράλλυ και πολλοί επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τον αγώνα. Τα οφέλη για την Ηλεία είναι πολλά, άμεσα και έμμεσα. Έχουν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και θα στεφθεί και φέτος με επιτυχία. Εμείς θα είμαστε πάντα αρωγοί στη διοργάνωση της ΑΟΛΑΠ».

 

Λ. Αθανασόπουλος «Θεσμός για την Ηλεία»

Ο αντιδήμαρχος Πύργου, Λάκης Αθανασόπουλος, χαρακτήρισε θεσμό τη διοργάνωση: «Το Ολυμπιακό Ράλλυ είναι ένας θεσμός για την Ηλεία που μόνο καλό κάνει στον τόπο μας. Ο Δήμος Πύργου είναι αρωγός και εύχομαι σε όλους όσοι συμμετέχουν καλή επιτυχία».

 

 Α. Χρυσανθακόπουλος «Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας έχει αγκαλιάσει το Ολυμπιακό»

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδείας-Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, δήλωσε: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση του Ολυμπιακού Ράλλυ, εφόσον οι ειδικές διαδρομές είναι στη Νεμούτα και στη Φολόη. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΑΟΛΑΠ για τη διεξαγωγή ενός απόλυτα επιτυχημένου αγώνα. Ο Δήμος συμμετέχει επίσης με τις απονομές, την Κυριακή στις 4.30μ.μ., στο Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας».

 

 Μ. Αποστολόπουλος «Εφιστώ την προσοχή στους θεατές»

Τέλος, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ, Μιχάλης Αποστολόπουλος, ο οποίος ανέλυσε το πρόγραμμα του 38ου Ολυμπιακού Ράλλυ και επέστησε την προσοχή στους θεατές, προκειμένου να διεξαχθεί ένας ασφαλής αγώνας. «Το 38ο Ολυμπιακό Ράλλυ είναι σε εξέλιξη. Όλοι συμβάλλουν για έναν επιτυχημένο αγώνα. Είναι καθοριστική η συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Οι ευχαριστίες μου προς όλους είναι δεδομένες, κάθε χρόνο βοηθούν για την ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του Ολυμπιακού Ράλλυ. Αναφορικά με το πρόγραμμα, το Σάββατο 4-7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στο Ι.ΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ και στις 9 το βράδυ η πανηγυρική τελετή εκκίνησης στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου καλούμε τον κόσμο να δώσει το «παρών» από νωρίς. Την Κυριακή το πρωί, από τις 7.30 θα κλείσουν οι ειδικές της Νεμούτας και της Φολόης, έως και τις 3.10μ.μ. που θα τερματίσουν τα πληρώματα. Κάθε ειδική θα γίνει 3 φορές, οπότε ο αγώνας δεν θα διακοπεί λεπτό. Στις 4.30μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στο Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας. Τα μέτρα ασφαλείας γίνονται κάθε χρόνο πιο σφιχτά. Θα παρακαλούσα τους χιλιάδες θεατές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να υπακούν στις υποδείξεις των κριτών. Το άθλημα είναι επικίνδυνο. Προσοχή στα παιδιά, να μην στέκονται μπροστά, καθώς μπορεί να εξοστρακιστεί κάποια πέτρα και να τα χτυπήσει. Επιπλέον, δεν πρέπει οι φίλαθλοι να στέκονται  στις εξόδους των ειδικών. Από την πλευρά μας έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, με πυροσβεστική, ασθενοφόρα, γιατρούς και θα υπάρχουν και 120 κριτές,  αλλά η ασφάλεια των θεατών κρίνεται από τους ίδιους. Περιμένουμε τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην πανηγυρική εκκίνηση το Σάββατο και την Κυριακή στο βουνό. Να τονίσουμε επίσης ότι το Ολυμπιακό Ράλλυ και το Ακρόπολις  είναι οι  μοναδικοί χωμάτινοι αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και αυτό τιμά ιδιαίτερα την Ηλεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot